Elazığ’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilere yönelik program düzenlendi.
Beyyurdu Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde engellilere yönelik farkındalığı arttırmak için düzenlenen programda koro, müzik ve tiyatro oyunu sergileyen engelliler doyasıya eğlendi. Beyyurdu Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Demirdağ, Beyyurdu Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Sena Güvercin ve engelli vatandaşlar ile davetliler katıldı.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlamadaki amaçlarının toplumda farkındalık yaratmak olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Demirdağ, "Elazığ olarak ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen engellilerimize ev sahipliği yapmaktayız ve onların bakım ile rehabilitasyonlarını üstlenmekteyiz. Elazığ, Türkiye’de engellisine en fazla sahip çıkan illerden biridir" dedi.
Engellilere hizmet etmekteki temel amaçlarının engellerin toplumdaki varlığını ortaya koymak olduğunu dile getiren Demirdağ, "Engelliler, toplumun asli unsurları olduğunu çok iyi biliyoruz. Onların bu topluma kazandırılmasında hepimiz üst düzeyde emek sarf ediyoruz. Bizler bu hizmeti sunarken engelli kardeşlerimizi asla toplumun dışında tutma amacında değiliz. Biz engelli kardeşlerimizi sosyal yaşamın içine dahil etme ve kazandırmanın peşindeyiz. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ilimiz genelinde 5 bine yakın engellimizin ailesine evde bakım ücreti ödüyor. Buradaki temel amacımız engellilerimizi hayatın içerisine katmaktır" diye konuştu.