Elazığ’da 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen “Biz Birlikte Türkiye’yiz” voleybol turnuvası sona erdi. Turnuvada toplanan 15 bin lira, Başbakanlığın 15 Temmuz şehitleri adına açtığı banka hesabına yatırıldı.
Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Akçakiraz Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 15 Temmuz şehitleri anısına ortaklaşa düzenlediği “Biz Birlikte Türkiye’yiz” voleybol turnuvasında final maçı oynandı. Toplamda 20 takımın yer aldığı turnuvanın final maçında Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yurtbaşı Okulları Voleybol takımı karşı karşıya geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü Voleybol Takımı’nın birinci olduğu turnuvada toplanan 15 bin lira ise Başbakanlığının 15 Temmuz şehitleri adına açtığını banka hesabına yatırıldı.
Yakup Kılıç Spor Salonu’nda yapılan final maçını, Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ve vatandaşlar izledi.
Elazığ’da birlikteliğin sergilenmesi adına böyle bir turnuva düzenlediklerini belirten Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, darbecilere, cuntacılara ve ekonomik sabotajcılara inat hep birlikte Türkiye dediklerini söyledi. Demokrasi meydanında insanların ağıtlar yakıp sabahlara kadar nöbet tuttuklarını hatırlatan Kaya, “Ülkenin ekonomisinin düzelmesi için, ülkenin bölünmez bütünlüğünün sağlanması için gecesini gündüzüne katarak, herkes zamanından işinden fedakarlık ederek gelip sürece dahil oldu. Biz de, onların moralinin düzelmesi, şehirde bir istikrar ve bütünlük sağlanması ve 15 Temmuz ruhuna uygun bir birliktelik sağlanması adına bu turnuvayı düzenledik. Spor sadece eğlenmek ve keyif yapmak için olmasın dedik” dedi.
Katılan her takımın 15 Temmuz şehitleri adına açılan banka hesabına para yatırarak turnuvaya dahil olduğunu vurgulayan Kaya, “20 takımın katıldığı turnuvanın final maçını oynadık. Hakikaten Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yurtbaşı Okullarının final maçı çekişmeli ve centilmence geçti. Milli Eğitim Müdürlüğü birinci oldu ama alkışladığı ve tebrik ettiği takım Yurtbaşı takımı oldu. Turnuvanın ilk gününden beri yenilende, yenende turnuvadan çok keyifli ayrıldı. Gerçekten centilmence mücadeleler oldu. Bu turnuvaya katılan bütün takımları tebrik ediyorum” diye konuştu.