Elazığ Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), düzenlediği etkinlikle engelliler gününü kutladı.
ZİÇEV Elazığ şubesi, 3 Kasım Dünya Engelliler Günü münasebetiyle etkinlik düzenledi. ZİÇEV’de düzenlenen programa, ZİÇEV Müdürü Mehmet Gülaç, zihinsel engelliler ve aileleri katıldı. Etkinlik kapsamında Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ekibi konser verdi. Müzik eşliğinde dans eden ve oynayan zihinsel engelliler doyasıya eğlendi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle her yıl program düzenlediklerini belirten ZİÇEV Müdürü Mehmet Gülaç, hedeflerini aileleriyle beraber engelli bireyleri eğlendirmek olduğunu söyledi. Aynı zamanda farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden Gülaç, “Toplumumuzda yüzde 11 civarında engelli gurubu var. Bizde zihinsel engellilerle ilgili bir vakıf olarak zihinsel engellilere hitap eden bir rehabilitasyon merkeziyiz. Bu kapsamda yapmış olduğumuz hizmetten dolayı çok memnunuz. Bu çocuklara hizmet etmek bir ibadet gibi. Türkiye genelinde 14 şubemiz var. Bu şubelerimizin içerisinde toplam 3 bin engelli çocuğumuz var. Zihinsel engellileri yıllar önce hiç kimse tanımazken, evlerde barındırılıp topluma çıkarılmazken, bugün biz çocuklarımıza sosyal çalışmalar düzenliyoruz” dedi.