Elazığ’da Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği tarafından ilkokul öğrencilerine kırtasiye ve kıyafet yardımı yapıldı.
Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği, her sene yapmış olduğu “Bir Çocukta Sen Giydir” kampanyasında topladığı kıyafet ve kırtasiye yardımlarını çocuklarla buluşturdu. Toplanan yardımlar düzenlenen törenle Yazıkonak İlköğretim Okulun’daki öğrencilere dağıtıldı. Güzel bir organizasyon olduğunu belirten Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz, “Bu organizasyonlar belediyemizce de yürütülmektedir. Yazıkonak Elazığ’ımızın en büyük beldesi ve sürekli göç alan bir bölgesidir. Kırsal kesimden gelip beldemize yerleşen insanlara devletin şefkatli elini uzatmak birinci vazifemizdir. Ben bu okulun ilk mezunlarındanım. Bu programın okulumuzda gerçekleştirilmesi büyük bir gurur kaynağıdır” dedi.
Yok olmaya yüz tutmuş bir adetin geleneklerini sürdürdüklerini vurgulayan Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit, “Çünkü Türkiye 2023 hedeflerinde büyümeye adım atarken paylaşma, kaynaşma ve batıdan gelip doğuda ki kardeşinin ellerindeki o soğukluğu ısıtan bir kültürü yeniden canlandıracağız. Yazıkonak bizim için önemli bir beldedir. Elazığ’ımızın büyümeye açık olan beldelerimizden bir tanesidir. Biz burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.