Elazığ’da orman yangınlarına müdahale amaçlı alınan 36 su tankerinin dağıtımı yapıldı.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğünde, orman yangınlarına erken müdahale için alınan su tankerlerinin dağıtım programı düzenlendi. Elazığ’da son 13 yılda ortalama yıllık 14 yangının çıktığı ve 80 hektar alanın yandığı belirtilen programda, yangına anında müdahale için 36 su tankerinin belirlenen yerlere yerleştirileceği bildirildi.

Elazığ’ın 9 bin 313 kilometrelik bir yüz ölçüme sahip olduğunu ifade eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, "İlimizin yüz ölçümünün önemli bir kısmı su kaynağıdır. İlimiz adeta kara içerisinde bir ada. Yüz ölçümümüzün yüzde 20’si ormanlık alanıdır. Ormanı korumak, değerlendirmek, endüstriye ve gelire dönüştürmek önemli. İlimizde 300’e yakın orman köyümüz var. İlimizin gelişmesi ve kalkınması için tarım ve hayvancılıkta çok önemli. Var olan arazilerin değerlendirilmesi de önemli. Güzel projelerle arazilerimiz suya kavuşuyor ve devam eden projelerde var" dedi.

Orman yangınlarında uzak yerlere en kısa sürede ulaşılması anlamında 36 tane su tankeri aldıklarını dile getiren Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, "Geçen yıl bütçeye 1 milyonluk bir yatırım teklif ettik. Bu yatırımımız kabul edildi. Bu anlamda bölgemizde 80, Elazığ’a da 36 tane su tankeri aldık. Ancak ihalelerimizde artan parayla da bu sayıyı daha da artıracağız. Buradaki amacımız uzak köylerimize ve gelir getirecek ağaçlandırma yaptığımız köylerde su tanklarımız ile yangın çıktığında köylülerimiz büyümeden müdahale etmesidir"denildi.