Erzincan’a atanan aday öğretmenlerin adaylık süreciyle ilgili hizmetiçi eğitimlerini tamamlayacakları eğitim programı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu toplantı salonunda gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.

Erzincan’a, temmuz ayında atanan 119, nisan ayında ek atama ile atanmış 6 ve engelli öğretmen ataması ile atanan 5 öğretmen olmak üzere toplam 130 sözleşmeli öğretmenden güvenlik soruşturması tamamlanarak göreve başlatılan 41 aday öğretmenin adaylık eğitimi programının başlangıcında söz alan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Tekin, adaylara meslek hayatları boyunca başarılar dilerken eğitim programının içeriğine dair de bilgiler verdi. Güvenlik soruşturmaları tamamlandıktan sonra diğer öğretmenlerinde göreve başlatılarak bu eğitimlere alınacağı belirtildi.

Aday öğretmenlere yetiştirme sürecinde; 384 saat sınıf içi ve okul içi, 90 saat okul dışı, 180 saat hizmetiçi eğitim faaliyetleri olmak üzere toplam 654 saat eğitim verilecek. 180 saatlik hizmetiçi programı ile aday öğretmenlerin üniversitede aldıkları eğitimlerin pekiştirilmesi, eğitim görevlileri tarafından tecrübelerin paylaşılması ile mesleğe hazırlanmaları sağlanıyor.

Konuşmasına Nurettin Topçu’nun “Bu dünyanın, bu ülkenin, bu coğrafyanın ve bu mabetlerin siz öğretmenlere ihtiyacı var.” sözleriyle başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğretmenliğin son derece önemli, kutsal ve saygın bir meslek olduğunu ısrarla vurguladı. Aday öğretmenlere özellikle hem öğretmenlik mesleğini seçtikleri için hem de mesleklerini icra etmek için Erzincan’ı tercih ettikleri için ayrıca teşekkür eden Gün, şehir olarak son yıllarda elde edilen başarının aramıza yeni katılan arkadaşların heyecanıyla da artarak devam edeceğini ve çalışmalarına “Eğitim Şehri Erzincan” sloganını içselleştirilerek devam etmeleri gerektiğini belirtti. Öğretmenlere meslek hayatları boyunca heyecanlarını, azimlerini kaybetmemeleri gerektiğini öğütleyen Aziz Gün konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:” Uygarlık peteğini saf bal ile doldurmaktır, öğretmenlik. Sizlerin de bu anlayışla en güzel çiçekler olan çocuklarımıza, evlatlarımıza en narin şekilde davranıp onları en mükemmel şekilde işleyip gönül mutfağımızın vazgeçilmez tadı yapacağınızdan şüphem yok."

Konuşmanın sonunda aday öğretmenlerle tek tek tanışan Aziz Gün verilen arada öğretmenlerle çay içerek sohbet etti. Eğitim programı, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Dilek Arar’ın “Anadolu’da Çok Kültürlülük, Kaynakları ve Eğitime Yansımaları” konu başlığındaki sunumuyla devam etti.