Erzincan Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı. 3 ana başlıkta yürütülen çalışmalar ile halkın daha huzurlu bir bayram geçirmesi hedefleniyor. Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı kesimevinde bayram münasebeti ile hazırlıklar tamamlandı. Hijyenik ve sağlıklı bir ortamda kesim hizmeti sunacak olan belediye kesimevi büyükbaş hayvanlar için 175 TL, küçükbaş hayvanlar için ise 50 TL’ye hizmet verecek.
Bayram öncesinde mezarlıklarda gerekli hazırlıklar yapıldı. Mezarlık genel temizliği, iç yolların onarımı ve türbelerin bakımları tamamlandı. Bayram arifesinde yakınlarının mezarlıklarını bulmakta güçlük çeken halka rehberlik hizmeti de sunmayı planlayan Erzincan Belediyesi, on binlerce kişinin rahat bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirmesini sağlamak için çalışıyor. Engelli ve yaşlı ziyaretçiler içinse engelli sandalyesi yardımında bulunulacak. Ayrıca mezarlıklara arife günü Dörtyol mevkiinden ücretsiz otobüs seferleri konulacak.
Esnaf denetimlerini artıran Erzincan Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü, bayram sebebi ile kurban satış ve kesim noktalarını da belirledi. Konu hakkında Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, boş arsalarda, parklarda, cadde ve sokaklarda, bina önlerinde, meydanlarda, umuma açık yerlerde kesime asla izin verilmeyeceği vurgulanırken, bu yasağa uymayanların para cezası ile cezalandırılacağı da ifade edildi. Hayvan Pazarı tek izinli açık alan hayvan pazarı olarak belirlendi. Ayrıca Erzincan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce yapılan açıklamada, halkın huzurlu ve rahat bir bayram geçirebilmelerini sağlamak maksadı ile belediyenin bazı birimlerinin bayram süresince çalışmalarını sürdürecekleri ifade edildi. Kurbanlık müdahale timi, kesimevi, temizlik, su ve kanalizasyon arıza, zabıta hizmetleri gibi hizmetler aralıksız devam edecek.