Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93’üncü yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Erzincan’da Cumhuriyet koşusu yapıldı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında Erzincan Belediyesi ile Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde Cumhuriyet koşusu yapıldı.
Erzincan Belediyesi önünden startı verilen Cumhuriyet koşusunda 272 sporcu yarıştı. Minik kızlar, minik erkekler, küçük kızlar, küçük erkekler, yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç erkekler, genç kızlar kategorilerinde düzenlenen yarışmada sporcular birinci olabilmek için bin 500 metrelik parkuru kat ettiler. Saat kulesi önünde sona eren yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri ve madalyaları düzenlenen tören ile verilirken, ödül törenine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tümay Özgür, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Hep, sporcular ve antrenörleri katıldı.