Erzincan’da Nevruz Bayramı münasebetiyle şehir merkezinde ve üniversitede kutlama programı düzenlendi

Gerçekleştirilen kutlama programı kapsamında protokol mensupları saat kulesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar mehteran ve cirit atları eşliğinde Nevruz yürüyüşü yaptılar. Ardından meydanda yakılan ateşte narlanan demiri döverek, ateşin üzerinden atladılar.

Düzenlenen programa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve Erzincan halkı katıldı.

Buradaki programın sona ermesinin ardından Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ yerleşkesinde etkinlik düzenlendi. Düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Erzincan Belediyesine ait Mehteran takımının gösterisi izlendi.

Gerçekleştirilen programda konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı konuşmada; “Bizler, bu coğrafyada ortak değerlerimiz etrafında bütünleştiğimiz için asırlardır Alevi’siyle Sünni’siyle Kürdüyle Türk’üyle huzur ve barış içinde yaşıyoruz. Hepimizin ortak bir derdi, hedefi var. Bizler; şehrimizi, ülkemizi her alanda başarıya ulaştırmak için çalışmalıyız. Medeniyet havzamızın omurga şehirlerinden olan Erzincan; farklı renklerin, farklı kültürlerin kardeşçe yaşamalarına olanak sağlamıştır. Anadolu’nun engin hoşgörüsü, bizde millet şuurunun oluşmasını sağlamıştır. Bu coğrafyada adaletin ve kardeşliğin tesisi için her birimiz Nemrut’un ateşine su taşıyan karınca misali çalışıyoruz. Erzincan’da insanımızın bu huzur ikliminin devamı için mesaimizi harcıyoruz.

Bugün bize düşen görev, bu kardeşlik ortamının devamlılığı için, bizi ötekileştirmek ve ayrıştırmak isteyenlere inat bir araya gelmek; ülkemizin her alanda büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmaktır.“ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kazakistanlı öğrenciler, dombra ile Türkçe eserlerden katılımcılara dinletiler sundular.