Erzincan İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Erzincan Şubesi’nin organizasyonunda Erzincan’da “İyilik Sofrası” adı altında iftar yemeği verildi.

Erzincan Piri Sam-i Kur’an Kursu ve İlim Araştırma Merkezinde düzenlenen iftar yemeğine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcıları İhsan Ayrancı, Mehmet Şerif Olçaş ve Çağlayan Aydın, İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız, İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, ihtiyaç sahibi aileler, göçmenler, gazi ve şehit yakınları, engelli bireyler, sevgi evlerinde kalan çocuklar ve üniversite öğrencileri katıldı.

İftar programı öncesi yakın zamanda açılışı yapılarak hizmete giren Erzincan Piri Sami Kur’an Kursu ve İlim Araştırma Merkezini gezen Vali Ali Arslantaş ve beraberindeki protokol mensupları merkezde yürütülen faaliyetlere ilişkin İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin’den bilgi aldı. Ardından iftar programına geçildi.

Düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, Ramazan aynın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ederek, katılımcıların Ramazan ayını tebrik etti.

Vali Arslantaş ise programda yaptığı konuşmada, tüm vatandaşların Ramazan ayından istifade etmelerini temenni ederek, hoşgörü ve anlayış içerisinde bir yaşam sürmelerini diledi.

Yapılan duaların ardından ezan okunması ile iftarlarını açan Vali Arslantaş ve beraberindeki protokol mensupları daha sonra iftar programına katılan tüm paydaşlar ile sohbet ederek, istek ve taleplerini dinlediler.