Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde AFAD, UMKE, Jandarma ve 112 ekipleri tarafından kurtarma tatbikatı yapıldı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde olası bir arıza durumunda telesiyejlerde mahsur kalan vatandaşların güvenli bir şekilde yere indirilmesi ve yapılacak müdahaleyi tatbikatta uygulamalı olarak gerçekleştirdi.
Gerçekleştirilen tatbikat çalışmasını yerinde inceleyen Erzincan Valisi Ali Arslantaş tatbikata ilişkin yaptığı açıklamada; “Kayak sezonumuz başlamak üzere, AFAD, UMKE, Jandarma ve 112 Acil Sağlık ekiplerimizde kayak merkezimizde mekanik arızalardan ötürü telesiyejlerde mahsur kalan vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde kurtarabilme adına Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde düzenledikleri ortak bir tatbikatı izledik. Başarılı bir tatbikat oldu. Gerçeğini aratmadı. Hiçbir vatandaşımızın bu duruma maruz kalmamasını arzu ediyoruz. Fakat mekanik arızadan dolayı bu şekilde ve benzeri olayların vatandaşlarımızın zarar görmeden atlatılabilmesi adına bizlerde idare olarak hazırlıklı olmak için bu tatbikatı düzenledik. Ben bütün vatandaşlarımıza şimdiden kayak sezonunun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Tatbikatta ayrıca tıbbi ilk yardım, psikolojik destek, ekipler arasındaki koordinasyon ve işbirliği konuları başarı ile uygulandı.