Erzincan’da İlkokul öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak amacıyla yapılan “Lider Çocuk Tarım Kampı” sona erdi.

Erzincan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 24-26 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenen ve 3 gün süren, Erzincan’da yer alan tarımsal tesislerde yapılan kampa Erzincan Gazi İlkokulunda eğitim gören 24 çocuk katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülke genelinde her yıl düzenlenen lider çocuk tarım kampının bu yıl seçilen teması kırsal turizm oldu. Kamp ülke genelinde büyük ilgi görürken, öğrenciler açısından da farklı bir aktivite oluşturuyor.

2017 yılında düzenlenen Lider Çocuk Kampı kapsamında öğrenciler ilk olarak Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Naci Gün’ü makamında ziyaret ederek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi aldılar. İl Müdür Vekili Naci Gün’e çeşitli sorular yönelten öğrenciler, geleceğe dair planlarını anlattılar. Kampın açılış konuşmasını yapan, Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Naci Gün, çocuklarla olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, İl Müdürlüğü’nün bütün faaliyet alanlarını ihtiva eden bu programın; çocuklara hayata dair faydalı bilgi birikimi sağlayacağını belirtti.

Çocuklar Tarım Alanlarında Bilgilendi

“Lider Çocuk Tarım Kampı”na katılan çocuklar, kampın ilk gününde Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü,Beşiktaş Sera ve fidecilikile süs bitkileri ve fidan satış noktalarını ziyaret ederek, tarım ve süs bitkileri hakkında bilgilendiler.

Kampın ikinci gününde çocuklar, Oğlaktepe köyünde bulunan modern süt sığırcılığı işletmesi, Tunay Gıda Meyve Konsantre İşletmesi, Yedigün Süt Ürünleri, Çermik Sosyal Tesisleri ve Ekşisu mesire alanlarını ziyaret ettiler.

Kampın son gününde çocuklar Işıkpınar köyünde bulunan Gökkuşağı binicilik kulübüne giderek at binip, gönüllerince eğlendiler. Kampı pasta keserek kutlayan öğrenciler, gönüllerince eğlendiler.

Kamp sonunda Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Naci Gün, öğrencilere katılım belgelerini ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Kampa katılan öğrenciler kamptan son derece mutlu olduklarını ifade ederek yetkililere teşekkür ettiler.