Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Vali Arslantaş mesajında; “Cumhuriyetimizin ilanının 93. yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde Erzincanlı hemşehrilerime sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile milletçe kutluyoruz. Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşı, Mustafa Kemal’in önderliğinde milletin her ferdinin fedakârlıkları sonucu kazanılan büyük bir zaferdir. Ülkenin işgali karşısında tek vücut olan halkımız, kurtuluşa ve ardından Cumhuriyete uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır.
Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da göstergesi olmuştur. Cumhuriyetle yönünü belirleyen ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 93 yıldır büyük çaba gösteren Türkiye, yoluna kararlılıkla devam etmektedir.
Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. 93 yıl içerisinde önemli mesafeler alınmıştır. Ülkemiz, bugün sahip olduğumuz genç nüfusumuz ve güçlü alt yapımızla dünyanın 16, Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi haline gelmiştir.
Cumhuriyetin 100. yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde olmayı hedefleyen ülkemizin bu hedefe ulaşılacağına olan inancımız tamdır…
Milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, birlik ve beraberlik içerisinde, hoşgörüsünü, sağduyusunu kaybetmeden ilerleme yolunda sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir.
Sağlanan barış ve huzur ortamı sayesinde; eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Bu sayede, bugün Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak, laik, demokratik ve çağdaş yapısıyla pek çok ülke için örnek ve model durumuna gelmiştir.
Dünya ile entegre olarak, geniş ilişkiler ağı kuran ülkemiz, bu yeni kabiliyet sayesinde sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet olarak takdirle anılmaktadır.
Demokrasimiz, temel kurum ve mekanizmalarıyla her geçen gün daha da olgunlaşarak, çoğulcu demokratik normlara uyum yönünde önemli mesafeler katetmiştir. Demokrasi, Cumhuriyetimizin değişmez ve değiştirilemez bir niteliği haline gelmiştir. Çünkü demokrasi, milletin dile gelmesi, varlığını hissettirmesi, bütün farklılıklarıyla temsil edilmesi imkânıdır.
Bu imkânı derinleştirmek, milletimizin birliğinin nişanesi olan değerlerle, zenginliğinin göstergesi olan farklılıklarını koruyacak bir biçimde demokrasiyi her düzeyde geliştirmek, hepimizin ortak sorumluluğudur.
Her demokratik ülkede olduğu gibi, bizim ülkemizde de siyasi konularda farklı tercihler mevcuttur ve olmak zorundadır. Aksi halde demokrasi olmaz. Farklı bakış açılarını ‘kutuplaşma’ olarak görmek, olgunlaşmamış bir demokratik anlayışın tezahürüdür…
Bu farklılıklar, dışlama, tahkir etme, yok sayma, kültürel bölünme değil, tam tersine demokratik zenginliğin bir göstergesi olarak alınmalıdır. Esasen Erzincan ili, bu gerçeğin böyle algılandığı yaşayan canlı bir demokratik modeldir.
Binlerce yıllık devlet geleneğine ve büyük devlet olmanın tecrübe, hafıza ve refleks mirasına sahip Türk Milleti, yeni uluslararası düzende hak ettiği yeri alacaktır. Zengin insan kaynağımız, gelişen ekonomik gücümüz, köklü kültürümüz ve demokrasimizin erdemleri bu süreçte temel itici gücümüz olacaktır.
Gücümüzün, potansiyelimizin, birliğimizin, beraberliğimizin değerini hiçbir zaman unutmayalım. Bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, bizi birbirimize daha çok kenetliyor.
Gerekli irade, azim, vizyon ve cesareti gösterebildiğimiz takdirde Türkiye’nin, yeni dünya düzeninde değişimi “takip eden” değil, “talep eden” ve “şekillenmesine katkıda bulunan bir ülke olacağına olan inancımız tamdır.
Bu konuda Erzincan ili olarak da hepimiz üzerimize düşen görev ve sorumluluğun farkındayız. Bu farkındalığın gereği olarak İlimizin her konuda gelişip kalkınması için büyük çaba sarf ediyoruz. Hedefimiz, ilimizi her konuda en üst sıralara taşımaktır.
Bu inançla, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!”