Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Kar Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin 2. Günü, “Bilgemiz Aliya İzzetBegoviç” Belgesel gösterimi ve Yönetmen Tayfun Öztürk’ün söyleşisi ile başladı.

Mart ayı İletişim Günleri kapsamında düzenlenen 13. Uluslararası Kar Film Festivali devam ediyor. Etkinliğin 2. Gününde, “Bilgemiz Aliya İzzetBegoviç” Belgesel Filmi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde gösterime sunuldu. Bosna Hersek’in bağımsızlığının 25. yılı kapsamında hazırlanan belgeselin gösterimi ardından yönetmen Tayfun Öztürk’ün söyleşisi gerçekleşti. Türk sinemasına yetenekli yüzler kazandıran Tayfun Öztürk, öğrenciler ile bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.

Usta yönetmen Öztürk, teorik olarak eğitimin önemli olduğuna ama pratiğin ihmal edilmemesi gerektiğine değinerek, “İletişim Fakültesinden 4.00 ortalama ile mezun olsanız dahi sadece teorik olarak kendinizi yetiştirdiyseniz sektörde büyük acılar çekiyorsunuz. Sektörde böyle bir acımasızlık var Ne yaptınız ? CV’nizde ne var? Size bunu soruyorlar dolayısıyla size bir kapının açılmasını istiyorsanız pratikte de bir şeyler yapmanız gerekli” şeklinde konuştu.

“ÇOK KÜÇÜK BÜTÇE İLE BÜYÜK İŞLER YAPILABİLİR”

Okulu bitirdikten sonra sektöre atıldığını söyleyen Öztürk, “Ben mezun olduktan sonra sektörde yer aldım. Hatta okurken sürekli bir orada bir buradaydım. Tabi bunları sağlayacak altyapıları oluşturdum. Hem okulu hem sektörü ihmal etmedim. İkisini birlikte yürüttüm, okulu bitirir bitirmez hiç vakit kaybetmeden kendi şirketimi kurdum. Eminim eğer tecrübeliyseniz küçük bütçe ile birlikte büyük işler başarabilirsiniz” dedi.

Öğrencilere denemekten korkmamaları tavsiyesinde bulunan Öztürk, genç ve hevesli bir ekiple çalışıyor olmanın avantajlarından bahsetti. Her gün yeni bir şeyler denemek isteyen bir ekipte olduğunu söyleyen Öztürk, şunları kaydetti: “ Ekibim yeni şeyler denemek istediğinde korkmadan yapın diyorum. Çünkü yapmadan bilemezsiniz. Yanlış olabilir, hatalı olabilir, sizi eleştirenler olabilir ama hata yapmadan doğruları öğrenemeyiz.”

Söyleşi sonunda İletişim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Naci İspir, Yönetmen Tayfun Öztürk’e kendisi için dikilmiş olan fidan sertifikasını takdim etti.

BAŞARILARLA DOLU BİR KARİYER

Tayfun Öztürk, Atatürk Üniversitesi’nde başlayan Sinema ve TV yolculuğuna, Akdeniz Üniversitesi’nde yüksek lisans yaparak devam etti. Eğitimini tamamladıktan sonra Los Angeles’ta sinema eğitimi aldı. Daha sonra Böcek Yapım’da bir yıl freelance yönetmen olarak çalıştı. Mustafa Sandal, Şebnem Ferah ve Kenan Doğulu ile klip çalışmaları yaptı. Eve Dönüş-Sarıkamış 1915, Kelebeğin Rüyası sinema filmlerinde çalıştı ve çeşitli reklamlarda görev aldı. Daha sonra Ankara’ya gelerek Pasific Film’i kurdu.