Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak olan yer tahsisleriyle ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında olağanüstü toplanan 2. OSB Müteşebbis Heyeti’nin aldığı karar gereğince oluşturulan, 2. OSB Tahsis Komisyonu ilk toplantısını Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO) gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı M. Levent Kepçeli ile ETSO Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Saim Özakalın başkanlığında oluşturulan ve müteşebbis heyetteki kurumların iki kişiyle temsil edildiği komisyonun ilk toplantısında, 2. OSB’deki başvuruların değerlendirme sürecince nasıl bir yol izleneceği görüşüldü ve yol haritası belirlendi.
Arsa tahsisi için bugüne kadar 90’ı aşkın yatırımcının ön talep formunu doldurarak başvuruda bulunduğunun ifade edildiği toplantıda, sanayi bölgesinde tahsis talebinde bulunan yatırımcıların 4 ana grupta değerlendirilerek, yatırımcılarla birebir görüşme yapıldıktan sonra komisyon tarafından değerlendirme raporu hazırlanacağı dile getirildi.
Toplantıda, komisyonun ikinci toplantısının, 24 Ekim 2016 tarihinde, ’Süt ve Süt İşleme Tesisi’ yapmak için tahsis talebinde bulunan yatırımcıların katılımıyla ETSO’da gerçekleştirilmesi kararı alındı. Komisyon, ekim ayı sonuna kadar tahsis için talepte bulunan tüm yatırımcılarla görüşerek kasım ayı içerisinde de tahsislerin tamamlanmasını hedefliyor.
Toplantıda ayrıca, komisyonun değerlendirme süresi içinde de 2. OSB Bölge Müdürlüğü’nce taleplerin alınmasına devam edileceği belirtildi.