AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “Mescid-i Aksa, Harem’i Şerif bizim çok mukaddes bir mekândır. Sadece Türkiye için değil, tüm İslam camiası için hassas olduğumuz mukaddes bir mekândır” dedi.

İsrail’in Müslümanlara karşı olan zulmünü eleştiren Başkan Öz, Mescid-i Aksa’nın sadece Türkiye için değil, tüm İslam âlemi için çok önem arz ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“’Mescid-i Aksa, Haremi Şerif bizim çok mukaddes bir mekândır. Sadece Türkiye için değil, tüm İslam camiası için hassas olduğumuz bir bölgedir. İsrail yıllardan beri burada ne yazık ki terör estirmeye devam ediyor. Mescid-i Aksa, bizim çok mukaddes bir mekânımız. Sadece Türkiye için değil, tüm İslam camiası için sinir uçlarımızın çok hassas olduğu bir bölge. İsrail, yıllardan beri burada ne yazık ki terör estirmeye devam ediyor. Son olarak kutsalımız olan Mescid-i Aksa’ya girişlerin engellenmesi, özellikle son cuma namazının kılınamamış olmasını, İslam dünyasının bütün birimlerinin, ülkelerinin başını iki elinin arasına alıp yeniden düşünmesi gerekiyor. Sadece Türkiye için değil, tüm İslam camiası için sinir uçlarımızın çok hassas olduğu bir bölge. İsrail, yıllardan beri burada ne yazık ki terör estirmeye devam ediyor. Son olarak kutsalımız olan Mescid-i Aksa’ya girişlerin engellenmesi, özellikle dün cuma namazının kılınamamış olmasını, İslam dünyasının bütün birimlerinin, ülkelerinin başını iki elinin arasına alıp yeniden düşünmesi gerekiyor. Bu, esasen İslam dünyasının ve bizim sorunumuzdur. Kurtuluş savaşından Karabağ’dan, Bosna’dan, Kıbrıs’tan tanıyoruz. İslam coğrafyası dağınık, devletleri yönetenler İslam düşmanlarına ses çıkarmaz bir lider var ki, yüzlerine haykırır ’katilsiniz ‘der Cumhurbaşkanımızı istemezler Ortadoğu’yu şekillendirip haritaları çizemediler yeni sömürge düzenini kuramadılar. Dünyada oyunu bozan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve aziz milletimiz var. 15 Temmuz’da gördüler FETÖ hainleriyle başaramadılar şimdi ayak oyunları devam ediyor. Öyle bir boyuta gelinmiştir ki, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’da ezanı yasaklayacak kadar alçalmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu, Allah’ın izniyle eşkıyalıkları son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz. Ey zalimler, unutmayın ki Allah zulme uğrayanların yanındadır.”