Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencilerinden Ziya Kazan, Kültür Merkezi Fuaye alanında ilk sergisini açtı.

Açılışa, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yaşanılan her dönemin insanlığa kazandığı ve kaybettirdiği şeyleri konu alan sergiye yoğun katılım sağlandı.

Serginin açılışını yapan Prof. Dr. Sezai Ercişli, Atatürk Üniversitesinin 60. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerden bir yenisinde daha yer almaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Sergi sahibi Ziya Kazan ise öğrencilik döneminin ilk sergisini açmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, oluşturduğu eserlerin, sıkışan dünyada binaların arasında kaybolmuş bireylerin çığlığı olduğunu söyledi. Kazan: “Toplumda itildiğimiz, toplumda soyutlandığımızın izlerini her birey kendine, kendine yarattığı hayal dünyasında ve günlük yaşamının içinde de bu çığlığı taşır. Bireyselleşmeyi benimseyen toplumdaki her kişi, farklılığını ve yalnızlığını fark eder. Toplumun dünyanın modern hayatin getirdiği zorunlulukların başına terzi kesilmesi bireyi çıplak olmaya iter” dedi.