AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Yavi şehitlerini rahmetle anıyor, vatanın birliği, milletin beraberliği ve devletin dirliğine kastedenleri bir kez daha lanetliyoruz’ dedi.
25 Ekim 1993’te Erzurum’un Çat ilçesine bağlı Yavi beldesinde bölücü hainler tarafından sahnelenen, 38 masumun şehit olduğu katliamın 23’üncü yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayımlayan Milletvekili Aydemir, ‘Vatanın bütünlüğüne, devletin dirliğine, milletin birlik ve beraberliğine göz dikmiş hainler tarafından sahnelenen katliamda, canlarını feda eden 38 şehidimizi rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet Tarihimizin en kanlı ve en büyük terör katliamlarından olan Yavi katliamının tetikçilerini, onların destekçileri ve işbirlikçilerini, vatanın birliği, milletin beraberliği ve devletin dirliğine kastedenleri bir kez daha lanetliyor, 23 yıldan bu yana acısı dinmeyen Yavi halkına tekraren başsağlığı diliyoruz.
Ve diyoruz ki.. Hainler dün olduğu gibi, bugün de asla emellerine ulaşamayacak, milli birlik ve beraberliğimiz ilelebet devam edecektir. ‘ dedi.