Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi ve UKDE Erzurum Temsilciliği’nin birlikte düzenlediği ve Yavuz Bülent Bakiler’in konuk olduğu “Kendi Düşmanlığımız” adlı konferans binden fazla kişinin katılımı ile Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Katılımın yoğun olduğu konferansta katılımcılar geri dönmek zorunda kaldı.

UKDE Erzurum Temsilciliği başkanı Üzeyir Bayındır; Uluslararası Kültür Dil Ve Edebiyat Derneği ile ilgili bilgiler vererek Bakiler’e teşekkür etti.

TYB Erzurum Şubesi başkanı M. Hanefi İspirli’nin konuşmasında gençlere seslenerek Türkiye’nin yetiştirdiği değerleri tanımalarını, onları okumalarını istedi. Atatürk Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve Lider Akademi’ye teşekkür eden İspirli’nin konuşmasından sonra şair-yazar Yavuz Bülent Bakiler’in sohbeti başladı.

Yavuz Bülent Bâkiler katılımın yoğun olduğu konferansında kalabalığa dikkat çekerek memnuniyetini dile getirdi ve “Allah Erzurumluların ayağını taşa değdirmesin, 70 vilayet gezdim böyle bir dinleyici topluluğu görmedim. TYB Erzurum Şubesi demek ki şehirde güzel işler yapıyor” dedi.

Yavuz Bülent Bâkiler konuşmasında şu noktalara dikkat çekti; “Evlerimizin %95’i kütüphanesizdir. Türkiye okumadan, bilmeden, öğrenmeden aydınlığa ulaşamaz. 400 bin nüfuslu Aşgabat’ın Milli Kütüphanesi’nde, 5 milyon kitap var Amerika Birleşik Devletleri’nde her yıl bin kişi için 4.000 kitap basılıyor. Almanya’da bin kişiye 2.700 kitap, Fransa’da bin kişiye 1.700 kitap, Japonya’da bin kişiye 1.000 kitap düşüyor. Türkiye’de ise bin kişi için basılan kitap sayısı sadece yedidir Çocuklarımızın Türkçeyi güzel bir şekilde konuşması ve okuma alışkanlığı kazandırılması için onlara uyumadan önce kitap okunmalıdır.”

Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Sezai Ercişli, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, ERVAK Başkanı Erdal Güzel’in yanı sıra STK Başkanları ve temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerin büyük bir dikkatle izlediği konferansta Bakiler büyük istek alan “Şaşırdım Kaldım” şiirini de paylaştı.

Konferansın sonunda yazara plaket, kitap takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından yazar Yavuz Bülent Bâkiler okurları için kitaplarını imzaladı ve hatıra fotoğrafı çekildi.