Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, 23 Temmuz Erzurum Kongresinin yıl dönümü nedeniyle anlamlı bir mesaj yayınladı. Dün yaşananların bugün tekrarlanmaya çalışıldığını anımsatan Korkut, "Emperyal güçler şunu iyi bilsinler, 100 yıl önce kırdığımız zilleti bugün yeniden giyecek değiliz. Erzurum Kongresi kararlarına baksınlar anlarlar" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yurdun dört bir yanının işgal edildiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlığa giden yola Erzurum’dan çıktığını hatırlatarak, Erzurum’un aynı zamanda bağımsızlık meşalesinin ilk ateşi olduğunu söyledi. Erzurum Kongresinin Cumhuriyetin kuruşunda büyük yeri olduğuna atıf yapan Ali Korkut, "Müdafai Hukuk Cemiyeti 5 ilin 62 temsilcisiyle toplanıyor. Atatürk’ün kongre başkanlığında tarihi kararlar alınıyor. İki hafta süren Erzurum Kongresi’nde alınan kararlar, Türk milletinin kurtuluş mücadelesinde izlenen yolda önemli ölçüde belirleyici oluyor. Diyor ki, Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz. Her türlü yabancı işgaline ve müdahalesine karşı millet hep birlikte direniş ve savunmaya geçecektir. Kuva-yi Milliye’yi etkili, milli iradeyi hâkim kılmak esastır. Şimdi bu kararları Almanlar başta olmak üzere cihana yeniden anlatmak gerekiyor. Emperyalistler, Türk devletinin düşmanları bilmelidir ki, en zor günümüzde bu ülkeye giydirilmek istenen zilleti param parça eden millet, bugünde aynı şeyi daha güçlü bir biçimde yapacaktır" şeklinde konuştu.

"Manda ve himaye kabul olunamaz" ilkesinin Erzurum’da anıldığını hatırlatan Ali Korkut, 23 Temmuz kongresinin hatırlanması ve hatırlatılmasının önemli olduğunu söyledi. Günümüzde yaşanan hain darbe girişiminin, batılı birçok ülkenin Türkiye’ye hasmane tutumunun 100 yıl önce bitiremedikleri işi tamamlama adımlarını olduğunu vurgulayan Korkut, "Dün atalarımızın parçalayıp attığı zilleti ve zincirleri kırarken, bugün torunları her alanda daha güçlü olarak saldırılara göğüs gerebilmektedir" ifadelerini kullandı.