Erzurum Büyükşehir Belediyesi il genelinde yaptığı göletlerle çiftçilerin hem yüzünü güldürdü hem de hayır duasını aldı.
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü ekipleri, Başkan Mehmet Sekmen’in talimatıyla 2016’da adeta bölgeyi şantiyeye çevirdi. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, 2016’da İl genelinde toplam 54 gölet yaptı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de 2.5 yılda en çok gölet yapan bir kurum olduk. Bu yıl 54 gölet yaptık. Bu bir Türkiye rekorudur. 2.5 yılda toplam 84 gölet ve 124 de sulama tesisi yaptık. Kendi kaynaklarımızı kullanarak yaptığımız arazi sulama ve hayvan içme suyu amaçlı göletlerle tabiri yerindeyse çiftçimizin kara gün dostu olduk” dedi. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayvan içme suyu ve arazi sulamada kullanılan göletlerle tarım ve hayvancılığa büyük bir katkı sunduk. 2014, 2015 ve 2016’da yapılan toplan 84 gölet ve 124 sulama tesisi ile Türkiye’de bir ilki başardık. Üç yılda yapılan göletlerle yaklaşık 75 bin büyükbaş, 120 bin de küçükbaş hayvanın içme suyu ihtiyacını karşıladık.”
Kırsalın ekipleri çiftçiye can simidi oldu
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü ekipleri, 2016’da da yaptığı göletlerle çiftçiye can simidi oldu. Ekipler il genelinde şu mahallelere gölet yaptı: “Aşkale’de Dereköy, Küçükova, Abdalcık, Demirgeçit ve Tebrizcik, Çat’ta Yavi ve Karaşeyh, Hınıs’ta Yelpis ve Söğütlü, Horasan’da Kırık, Hacıahmet, Tavşancık, Mollamelik ve Çığıllı, İspir’de Ortaören, Çakmaklı ve Zeyrek, Karaçoban’da Erenler,
Gündüz ve Molladavut, Karayazı’da Turnagöl (Güllüçimen mezrası) ve Karşıyaka, Köprüköy’de Ilıcasu ve Savatlı, Narman’da Mahmutçavuş, Kuruçalı ve Merkez, Oltu’da Çengelli ve Toprakkale, Palandöken’de Nebiköy ve Güzelyurt, Pasinler’de Çakmak, Gerdekkaya ve Ardıçlı, Pazaryolu’nda Akbulut ve Gülçimen, Şenkaya’da Evbakan, Paşalı ve Şenpınar, Tekman’da Akpınar, Düzyurt ve Çukuryayla, Tortum’da Çiftlik, Çivilikaya, Söğütlü, Kaledibi ve Aksu, Yakutiye’de Ortadüzü, Kösememet, Kırkgözeler, Söğütyanı, Muratgeldi, Uzunyayla ve Arıbahçe.”