Erzurum İl genelinde 104 gıda denetim uzmanı tarafından gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetim ve kontrol hizmetlerini etkin bir şekilde devam ediyor.

Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sağlıklı ve güvenli gıdaların üretimi ve temini için harekete geçerek halkın sağlığıyla oynanamaması adına gıda denetimlerini arttırdı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 5 bin 500 işyerinde 11 binin üzerinde denetim yapılan Erzurum’da, 2017 yılı ilk üç ayında da 125 numune alınarak toplam bin 840 denetim gerçekleştirildi.

Son üç ayda İl genelinde bulunan fırınlara, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 137 denetim yapılarak, teknik ve hijyenik koşulları sağlanmayanlara idari para cezası uygulandı. Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı il merkezinde bulunan hastane ve yemekhanelerde yapılan denetimlerde ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı.

Haftanın her günü mesai mefhumu gözetmeksizin yapılan denetimlerin dışında vatandaşların her hangi bir olumsuz bir durumla karşılaştıklarında, İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları veya ücretsiz olarak da Alo Gıda 174 Gıda Hattına ihbarda bulunmalarının büyük önem arz ettiği belirtildi.