Erzurum’da 3 Aralık Engelliler Haftası nedeniyle Deneyimli Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi ile Yakutiye Gençlik Kolları İl Müdürlüğü, engelli çocuklara yönelik eğlence programı düzenledi.
Düzenlenen programda engelli öğrencilere keyifli ve eğlenceli dakikalar yaşatılırken, Deneyimli Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi eğitmenleri Şahan Sibel Agdag, Hilal Gedik, Sibel Turda, Burçak Özdemir, İlknur Kurt, Esra Kılıç, Yaşar Çubuk, Murat İpşir, Ahmet Mansız ve Ayhan Bozkurt gibi isimler engellilerle yakından ilgilenerek, onların keyifli bir gün geçirmelerini sağladılar. Engelli çocuklarla beraber aileleri de programa katılırken, aileler, düzenlene programı çok beğendiklerini ifade ettiler.
Düzenlenen programda, engelli bireylere özel eğlence programı düzenlendi. Programla ilgili bilgiler veren Özel Deneyimli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Adem Şahan, “Özel çocuklarımıza güzel zaman geçirtebilmek ve değerli ailelerine yalnız olmadıklarını gösterebilmeyi amaçladık. 3 Aralık tarihi ’Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilmektedir. Şüphesiz, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını hatırlamak ve başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemli ve geniş bir konudur. Bununla birlikte Dünya Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması ve onlar için farkındalık oluşturmak açısından son derece önemlidir. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.