Erzurum’un ulusal anlamda ki ilk ödül gecesinde geri sayıma geçildi. 5 Kasım 2016 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirilecek olan ödül gecesi şimdiden ilgi odağı oldu. Erzurum basınında yeni bir çığır açan Erzurum Arena ve Yesevi Kültür Ocakları iş birliği ile düzenlenen “Erzurum Erenleri” gecesinin anket sms oylaması geçtiğimiz günlerde start aldı. 19 kategoriden oluşan oylamada bürokrasi, sanat, spor, STK dünyasından bir çok isim ödül alabilmek için kıyasıya mücadele ediyor. Ulusal kategorilerinde yer aldığı oylamada, ağırlık Erzurum isimlerine veriliyor.
Erzurum’da bir ilk olarak gösterilen gecede sürpriz konuklar ve sanatçılarda yer alacak. Erzurum Kültürüne de vurgu yapılacak gece Erzurumlular tarafından merakla bekleniyor. Şu ana kadar yapılan ankette on binlerce oy kullanıldı.
Erzurum Arena Genel Yayın Yönetmeni Erdal Çodur yaptığı açıklamada; Erzurum Erenleri ödül törenini geleneksel hale getirmek istediklerini ifade ederek bu geceye Erzurumlu hemşehrilerimizin sahip çıkmaları gerektiğini, ilerde diğer gelenekselleşen ödül törenleri gibi hafızalara kazınması için mücadele edildiğini, Erzurum Kültürünün bir şekilde diğer illere tanıtılmasında önemli yer alacağını ifade etti.