Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak için Fransa’da bulunan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın bu seferki durağı Nantes şehri oldu. Ülkenin 5’inci büyük şehri olan Nantes’teki toplantıya katılım yoğundu.

Ak Parti Genel Merkezi tarafından yurt dışındaki seçmenlere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak için görevlendirilen, Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı çalışmalarına Fransa’nın Nantes kentinde devam etti. Milletvekili Ilıcalı, Nantes’te inşa edilen ve şehrin ilk minareli camisi özelliğine sahip olacak caminin açılışı için son hazırlıkları yapan gurbetçilerin heyecanına ortak oldu. Ilıcalı ardından 3 yıl önce şehirde açılan ve Türk vatandaşların işini oldukça kolaylaştıran başkonsolosluğu ziyaret etti.

Ziyaretin ardından ülkenin 5’inci büyük şehri olan Nantes’te yoğun bir kalabalığa seslenen Milletvekili Ilıcalı, "16 Nisanda yapılacak referandum ile birlikte milli iradenin hakim olduğu bir değişikliğe gideceğiz inşallah. 1982 vesayet anayasası yamalı bohça haline geldi. Şimdiki Türkiye’ye her yönüyle dar gelen bu anayasa artık miadını doldurdu. Yeni anayasa ile ülkemizde yeniliklerin olacağını daha şimdiden görebiliyoruz. Öncelikle darbeci zihniyetlerin hazırladığı anayasadan kurtularak daha özgürlükçü daha etkin bir anayasa ile ülkemizi şaha kaldıracağız." dedi.

Nantes’teki gurbetçilere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirilmesi için referandumda sandığa gitmeleri yönünde hatırlatmalarda bulunan Ilıcalı, "Bizler bu değişikliği mecliste kullandığımız oylarla milli iradenin önüne getirdik. Şimdi sizde vatandaşlık görevinizi yaparak sandığa gitmelisiniz. Bu sistem sizler tarafından onaylandığı zaman geçmişte yaşanan acı günler yerini güzelliklere bırakacak. Halkımız en önemli yetkisini doğrudan kullanabilecek ve Cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan hükümetini kuracak." diye belirtti.