Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Fransa’daki seçim çalışmalarına devam ediyor. Ilıcalı’nın referandum çalışmalarındaki 3’üncü durağı Loriant kenti oldu.

Yurt dışındaki seçmenlere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak için Fransa’da bulunan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, çalışmalarının 3’üncü gününde Loriant şehrinde yaşayan gurbetçilerle buluştu. Batı Fransa Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Osman Başol, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kazmacı, Teşkilat Başkanı Zülfü Özdemir, SKM üyeleri, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) üyeleri, Loriant Dernek Başkanı Ahmet Makas ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda konuşan Milletvekili Ilıcalı, "Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum; ben formalite olsun diye değil, tüm genlerimde hissederek referanduma evet diyeceğim. Yeni sistem, sizlerin de desteği ile halk oylamasından geçtiği an ülkemizde önemli değişiklikler olacak. Türkiye’nin büyüyüp gelişmesindeki en büyük engel olan terör örgütlerinin kökü kazınacak. dedi.

Gurbetçilere "Israrla sandığa gitmenizi tavsiye ediyorum." diyen Ilıcalı "Ülkemiz, dışarıda bir itibar kazandı. Cumhurbaşkanımızın yaptığı herhangi bir açıklamayla dünyada gündem oluyoruz. Değişiklikle birlikte bu itibar daha da artacak. Yeni sistem Türkiye’nin geleceği için faydalı olacak. Hafızalarımızda çok acı hatıralar kaldı. Bu hatıralardan biri de ne yazık ki en son yaşadığımız 15 Temmuz Darbe girişimi oldu. Bütün bu yaşadıklarımızı bir daha yaşamamak için, ülkenin bölünmez bütünlüğü, itibarı ve gücünün artması için vereceğiniz oylar çok önemli. Türkiye’mizin kaderini değiştirecek bu oylama için ısrarla sandığa gitmenizi tavsiye ediyorum." cümlelerinin altını çizdi.

Fransa’nın Loriant şehrinde gurbetçilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Ilıcalı’nın bir sonraki durağı ise ülkenin 5’inci büyük kenti olan Nantes olacak.