AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin, ecdat ruhu ile yeniden uyanışı, küresel hafızaya Türk Tipi Yönetim Sistemi damgasını vurmasıdır” dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum İlim Yayma Cemiyeti’nde ‘Dünya’da Başkanlık Sistemleri’ konulu bir konferans verdi. İlim Yayma Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ve gençlerle Anaya Değişiklik paketinde yer alan 18 madde üzerinde istişarede bulunan Milletvekili Aydemir, Türkiye’nin son 15 yılda kaydettiği sosyal ve ekonomik dirilişe dikkat çekti, Anayasa değişikliğine hayır diyenlerin bu yükselişi durdurmayı amaçladıklarını kaydetti.

İlim Yayma Cemiyetinin milli irfanı diri tutan, Erdemliler hareketi olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, yaptığı değerlendirmede, “İlim Yayma Cemiyeti, Maddi ilmi kaynaklarımız, manevi dayanaklarımız noktasında bir özel hassasiyetin ifadesidir. Bizi altı asır dünyada hükümran kılan değerlerimizin sesi ve adresidir” dedi.

Aydemir’den istikrar ve güven ortamı yorumu

Açıklamasında, Dünya’da ABD başta olmak üzere 40’ın üzerinde ülkenin başkanlık sistemiyle yönetildiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye’nin kendine özgün yeni bir yönetim sistemini gündeme getirdiğini, bu değişikliğin temelinde yönetimde istikrar ve güvenin bulunduğunu belirtti.

Başkanlık ve yarı başkanlık sistemi örnekleri

Değerlendirmesinde, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Azerbaycan, Brezilya, Endonezya, Güney Kore, İran, Kazakistan, Meksika, Türkmenistan, Uruguay ve Venezuela gibi Dünya ekonomisinde söz sahibi ülkelerin Başkanlık, Fransa ve Rusya gibi ülkelerin yarı başkanlık sistemiyle yönetildiğini bildiren Milletvekili Aydemir, Milli şair Akif’in; ‘Dünya koşuyorken yolun üstünde yatılmaz/Davranmayacak kimse bu meydana atılmaz’ dizelerini hatırlatarak, “Türkiye’nin küresel vizyonda gelişmiş büyük ülkelerle aynı safta olması, bu yolda kararlılık sergilemesi hayırcıları rahatsız ediyor“ ifadesini kullandı.

“Gençlerimiz, gurur vesilemiz”

İlim Yayma Cemiyetindeki konferansında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bir diğer özeli öne çıkardığına işaret eden Milletvekili Aydemir, “18 yaşındaki gençlerimize temsil yetkisi verilmesi, Fatihin torunlarının söz sahibi olması, gençlerimizin ecdattan tevarüs eden yüksek ruhla yönetimde yer alması, bu yüce milletin değerlerini savunanlara ve onlarla yaşayanlara ancak gurur verir. Ne ki, hayır cephesinde duranlar gençlerimizin önünü tıkamak, onların zihni aydınlıklarını karartmak peşindedirler. Bu yüce millet ‘evet’leriyle akıl tutulması yaşayan hayırcılara tarihi bir ders verecektir” diye konuştu.

Milletvekili Aydemir, İlim Yayma Cemiyetindeki konferansı sonrasında gençlerle sohbet ederek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.