AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, ERSSAD Yöneticileri ve üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Ilıcalı Süt Sanayicileri Derneği’nin taleplerini dinleyerek projelerine destek vereceğini belirtti.
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Tarım İl Müdürü Osman Akar, Erzurum Süt Sanayicileri Derneği (ERSSAD) Başkanı Recep Acar, Başkan Yardımcısı Emre Çizmelioğlu ve dernek üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Samimi diyalogların yaşandığı kahvaltıda, dernek yöneticileri hazırlamış oldukları projelerinin hayata geçirilmesi konusunda Milletvekili Ilıcalı’dan talepte bulundular. Dernek Başkanı Acar, soğutucu süt tanklarının köylerde bulunan üreticiler için temin edilmesine yönelik başlatılacak projenin, ürün kalitesini arttıracağını belirtti.
Ilıcalı, süt sanayicilerilerinin bu talepleri karşısında teşvik paketini hatırlatarak, "Bu sorunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Ben Kalkınma Bakanlığı’na ve Tarım Bakanlığı’na projenizi ileteceğim. Erzurum Tarım İl Müdürümüz Osman Bey’i de tebrik ediyorum güzel bir proje hazırlamış. Projeyi hayata geçirebilmek için tek eksiğimiz kaynak. Bu kaynağı teşvik paketiyle ilişkilendirebilir miyiz buna bakacağım ve gerekli görüşmelerde bulunacağım. Hem Müdürümüzü hem de Dernek Başkanımızı kutluyorum. Bu hayırlı toplantıdan hayırlı sonuçlar çıkacağına inanıyorum." dedi.
Milletvekili Ilıcalı’ya, ilgisinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erzurum Tarım İl Müdürü Osman Akar, "Tarım sektörüyle ilgili tüm sorunların çözümleriyle ilgili daha önce çalışmalarımızı yaptık, projelerimizi hazırladık. Şuan da hazırladığımız bu projelerin uygulamaya geçmesi lazım. Bu manada da Sayın Vekilimizin konuya olan ilgisiyle beraber inşallah birçok sorunumuzu kısa sürede çözeceğiz." şeklinde konuştu.
ERSSAD Dernek Başkanı Recep Acar, soğutucu tankların süt üreticileri için önemine değinerek, "Erzurum’da süt fiyatlarının ve ürünlerimizin kalitesinin arttırılması için devletimizden vekilimiz aracılığı ile hayvan sayısına göre her üreticiye 300-500 litrelik soğutucu tank istiyoruz. Eğer soğutucu tanklarımız köydeki süt üreticilerine dağıtılırsa hem bizim ürünlerimizin kalitesi artacak hem ihracat yolumuz açılacak hem de süt fiyatları biraz daha düzelecek. Desteklerinden ötürü Sayın Vekilime ve Müdürüme teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.