Referandum çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Tekman, Hınıs ziyaretlerinin ardından, Aziziye ilçesinde TÜGVA Erzurum İl Temsilciliği’nin düzenlemiş olduğu programa katıldı. Anayasada değiştirilecek 18 Maddeyi ve yeni Türkiye’yi anlatan Taşkesenlioğlu, vatandaşların sorularını cevapladı.

Taşkesenlioğlu: "Almanya vekil sayısını 550’ye düşürsün"

AK Parti Erzurum Milletvekili Taşkesenlioğlu, katıldığı programda referandum sürecini ve Türkiye’nin büyümesini hazmedemeyen Almanya, Hollanda ve Fransa’nın, nüfus oranlarına göre milletvekili sayılarına değinerek, "Örneğin Almanya. Nüfusu hemen hemen Türkiye ile denk. Milletvekili sayısı 667. Madem Yanlış, O zaman Almanya 667 Vekil Sayısını 550’ye Düşürsün. Veya Hollanda. 17 Milyon nüfüsu var. Vekil sayısı 150. İsveç’te Nüfus 9.3 Milyon . Vekil sayısı 349. Ya da İngiltere. Avam Kamarası 646 milletvekili, Lordlar Kamarası 735 - Nüfus ise 62.2 milyon. Onlara gelince normal. Söz konusu Türkiye olunca, olmaz! Bu yeni Türkiye’nin ayak sesleridir" dedi.

"Günlerce bizi manşetlerine taşıdılar"

Katıldığı programda yurtdışı ziyaretlerinden de bahseden Taşkesenlioğlu, "Hollanda’da, Almanya’da, Fransa’da bizi günlerce manşetlere taşıdılar. Örneklerini de görmeniz için getirdim. Manşetten Hayır propagandası yapıyorlar. Türkiye’nin ilerlemesi, ayağı kalkması ihtimali bile onları dehşete düşürmüş durumda. Çünkü referandumda Evet çıkması durumunda, daha güçlü bir Türkiye olacak. Daha etkili bir Türkiye olacak. Bunlar onu biliyor ve ona göre hareket ediyorlar. Bu bile gerçekleri görmemiz için yeterli bir sebep değil mi?" dedi.

"16 Nisan’ın telafisi yok"

Konuşmasının devamında bu oylamanın Türkiye için bir kader oylaması olduğunu söyleyerek;" Bu Seçimin telafisi yok. 17 Nisan sabahı, çok geç olacaktır. O gün vereceğimiz karar, Türkiye’nin kaderini belirleyecektir. Bu bakış açısıyla oylarımızı kullanmalıyız. Büyük Türkiye’ye çok az kaldı. Allah’ın izniyle 17 Nisan Sabahı zafere uyanacağız. Ve Bu gün Türkiye’nin büyümemesi, ilerlememesi için elinden gelen her şeyi yapanlar, halkımızın vereceği her bir EVET oyuyla büyük bir tokat yiyecektir. Bu zafer Yüzyıllarca konuşulacak ve tarihe altın harflerle yazılacaktır" diye konuştu.