Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İnsan ve Medeniyet Hareketi ile Sosyal Destek Programı’nın ortaklaşa düzenlediği “Tarihsizlik Talihsizliktir” adlı programda 15 Temmuz Demokrasi Destanı anlatıldı. Küçük bedenleriyle 247 şehidimizin verdiği kahramanlıkları anlatan çocuklar, davetlilere duygu dolu dakikalar yaşattı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, programı tertipleyen İnsan ve Medeniyet Hareketi’ne teşekkür etti. Başkan Vekili Tavlaşoğlu, “Küçük kardeşlerimizi, Kocatepe İlkokulu’nun o minik yüreklerini canı gönülden tebrik etmek istiyorum. 15 Temmuz Türkiye tarihinin, Türk tarihinin karanlık bir lekesidir. Bu karanlık lekeden çıkan birlik, beraberlik, vatan sevgisi ve Türk gençlerinin bayrak sevgisinin bir kere daha bütün dünyaya ilan edilmesi sevincini de birlikte yaşıyoruz. 15 Temmuz’da şahadet şerbetini içen bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.
Tavlaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Osmanlı’dan, Selçuklular’dan ve ta Orta Asya’dan gelen dillere destan bir tarihimiz var. Amerika’nın 250 yıllık bir tarihi var, Rusların 400 yılı geçen bir tarihi yok ama Türklerin Orta Asya’dan gelen dünyanın kuruluşuyla birlikte bir tarihi var. Bu tarih üzerinde de ciddi bir medeniyetimiz var. Kurmuş olduğumuz devletlerimiz var ve bu devletlerin de götürmüş oldukları medeniyetle birlikte bir yaşam var. Bulunduğumuz yerlerde hiçbir zaman haksızlık yapmamışız, onlara medeniyeti, insanlığı götürmüşüz. Ama çok acı bir tarihi bugün tüm insanlarımız, tüm çocuklarımız yaşıyor. Hemen coğrafyamızın yanı başında Suriye’de Irak’ta ve diğer İslam coğrafyasında çok ciddi katliamlar oluyor. Binlerce kilometre öteden gelen ‘Tek dişi kalmış canavar’ insanlar, Müslümanların üzerine bombalar yağdırıyor. 73 ülkenin uçakları, insanları hemen yanı başımızdaki insanları öldürüyorlar. Bizim bunlara kayıtsız kalmamız düşünülemez. Fakat içimizdeki hainleri de harekete geçirerek, biz içimizle uğraşırken onlar istediklerini orada yapmak istediler. Ama Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan buna karşı çıktı. Ondan Allah razı olsun. Bütün Türk toplumunu harekete geçirdi, içimizdeki hainlerle birlikte dışımızdaki hainlere de ders verdi. Yüce Allah liderimizi başımızdan eksik etmesin.”