Erzurum’un Oltu İlçesi’nde 25 Mart Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Fener alayı düzenlendi.

Oltu Belediyesi ve Oltu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa organize ettiği ve 7’den 70’e herkesin katıldığı fener alayı, Oltu Kalesi önünde başladı. Kale meydanında toplanan kalabalığa meşale ve Türk, Azerbeycan bayrakları ve meşaleler dağıtıldı. Daha sonra yürüyüşe geçen kalabalık mehteran marşlarıyla belediye aracı da en önde eşlik ederken Kurtuluş Coşkusunu iyice coşturdu. Oltu Kalesi’nden Çarşıbaşı’na doğru yürüyen kalabalık, buradan Ziyabey Caddesi’ne doğru devam etti ve saat kulesinin çevresini dolaşarak Erzurum Caddesi istikametinde ilerledi. Fener alayına katılan Oltulular zaman zaman tekbir sesleriyle caddeleri yankılattılar.

Oltu Devlet Hastanesi önünden geçtikten sonra tekrar Oltu Kale Meydanı’na gelen fener alayı saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Daha sonra Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun “Kurtuluş programına da aynı coşkuyla katılmanızı bekliyoruz” dedi.

Oltu Kaymakamı Şenol Turan da “Sizleri yarın tören alanında tekrar görmek istiyoruz. Benim sizlerde özellikle yeni nesilden bir ricam olacak. Oltu’nun tarihi konusunda geçmişi konusunda önemli eserler veya o günleri yaşayan insanlar artık aramızda değiller ama en azından nesilden nesile aktarıldığı kadarıyla o günleri anlatan kişileri hikayeleri dinlemeye davet ediyorum. Lütfen bunu ihmal etmeyelim, tarihimizi ne kadar iyi bilirsek bir birimize o kadar sıkı kenetlenmiş oluruz. Allah birliğimizi daim etsin. Aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermesin” dedi.

Oltulular ise coşkulu bir fener alayı olduğunu belirterek, “Rabbim bir daha kurtuluş günleri göstermesin” dediler.