Erzurum’un Oltu ilçesinde eğitimini başarıyla tamamlayan 7 köy korucusu yemin ederek görevlerine resmen başladı.

Eğitimlerini başarı ile tamamlayan 7 güvenlik korucusu, Oltu Kaymakamlığı Hükümet Konağı Toplantı Salonunda düzenlenen yemin töreninde; Yolboyu Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Tayfun Çorbacı tarafından yemin ettirildi.

Korucular Türk Bayrağı ve silahların bulunduğu masaya ellerini koyup yemin ederek görevlerine başladı.

Göreve yeni başlayan korucular, jandarma ile birlikte bölgenin huzur ve güvenliğini sağlamak için görev yapacaklar.

Yemin töreni sonrası korucuları tebrik eden Oltu Kaymakamı Şenol Turan, “Bu andan itibaren güvenlik bürokrasisine adım atmış bulunuyorsunuz. Öncelikle kendi güvenliğinizi sağlayacaksınız. Bunun için zaten eğitim aldınız. Akabinde de sorumlu olduğunuz sahanın güvenliğini sağlayacaksınız. Bu tabii eğitimin dışında tecrübe de isteyen bir durum. Zamanla bu tecrübeyi de edineceksiniz. Ama evvela bilimsel metodlarla sizden daha tecrübeli komutanlarınızın ve amirlerinizin talimatları doğrultusunda hareket ederek gerekeni yapmanız akabinde Allah yardımcınız olsun. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Bu arada düzenlenen yemin törenine; Kaymakam Şenol Turan’ın yanı sıra Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Murat Manas Demir, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kuruçay, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Hüseyin Orçun Ateş ve korucu aileleri katıldı.

Daha sonra Kaymakam Turan ve protokol, yemin ederek görevlerine başlayan korucularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.