Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, Osman Gazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri kapsamında 10. Rahvan At Yarışları'nı hayata geçirdi. Yunuseli Kurban Pazarı’nda yapılan yarışlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tüm atların katıldığı şeref koşusu ile başlayan etkinlik, Osmanlı döneminden kalma koşu geleneğini günümüze taşıdı. Türkiye’nin dört bir yerinden gelen 200’ye yakın at, birincilik için koştu.

Bursa Rahvan Atçılar Derneği Başkanı İhsan Gür, yarışların daha önce köylerde yapıldığını; ancak belediyelerin bu işe sahip çıkmasıyla daha geniş katılımlı büyük etkinlikler düzenlenmeye başladığını kaydetti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye yarışlara verdikleri destek için teşekkür eden Gür, yarışların her yıl daha geniş katılımla yapıldığını vurguladı. Rahvan atların Türklere özgü bir at ırkı olduğunu belirten Gür, atalarımızın bu atlarla gazadan gazaya gittiğini ve başarılar elde ettiğini hatırlattı. Gür, 11 dalda yapılan yarışlarda dereceye giren at sahiplerine sertifika ve para ödülü verildiğini sözlerine ekledi.