Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Erzurum’un ev sahipliğinde gerçekleşen Ünilig Kış Spor Oyunları tüm hızıyla sürüyor. Beş ayrı kış ve buz sporlarındaki spor oyunları nefes kesiyor.

Türkiye Üniversiteler arası 3. Ünilig kış spor oyunları Türkiye’nin buz ve kış sporları merkezi Erzurum’da tüm hızıyla sürüyor.

Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile yapılan kış spor oyunları nefes kesiyor. Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapılan müsabakalara Curling, buz hokeyi, kayaklı koşu, alp disiplini ve snowboard dallarında gerçekleşiyor. Onlarca üniversiteli genç Erzurum’da Ünilig Kış Spor Oyunlarında ter döküyor.

Buz hokeyi maçları 3 Binlik Buz Arena’da başlarken, curling ve kayak branşlarında da müsabakalar hızlı bir şekilde start aldı.

3 Binlik Ban Arena’da yapılan buz hokeyi müsabakalarına Atatürk Üniversitesi hem erkeklerde hem de bayanlarda katılırken, ETÜ erkeklerde mücadele ediyor. Ayrıca Türkiye’nin değişik üniversitelerinden10 ayrı buz hokeyi takımı da Erzurum’da dereceye girme mücadelesi veriyor.

2016-2017 Ünilg Buz Hokeyi Final Müsabakaları ile ilgili istatistik bilgileri de açıklandı.

Şampiyonaya, 9 farklı üniversite, 13 Buz Hokeyi Takımı, 83 erkek

75 kadın, toplam 158 sporcu, 15 antrenör, 9 idareci, 2 gözlemci

28 hakem, katılırken, Toplam akreditasyon sayısı 212 kişiye ulaştı. Erkeklerde ve bayanlarda toplam 28 müsabaka yapılacak.

Erkeklerde ilk iki günün müsabaka sonuçları

Erkekler ilk gün: Ege Üniversitesi-Atatürk Üniversitesi:3-6, Kocaeeli Üniversitesi-İstanbul Üniversitesi:8-3, ETÜ-Ankara Üniversitesi:2-8,

Erkekler ikinci gün maçları: Kocaeli Üniversitesi-ETÜ:6-1, Atatürk Üniversitesi-Ankara Üniversitesi:7-5, Ege Üniversitesi-İstanbul Üniversitesi:6-7

Bayanlar ilk gün: Atatürk Üniversitesi-Ankara Üniversitesi:21-2, İTÜ-Hacettepe:0-14,

Bayanlar ikinci gün: Atatürk Üniversitesi-Hacettepe: 11-0, Ankara Üniversitesi-İTÜ:2-4

Snowbordda madalyalar sahiplerini buldu

Kış ve buz sporlarının merkezi Erzurum’da devam eden Ünilig Kış Spor Oyunları’nda snowboardda ilk madalya ve kupalar sahiplerini buldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Antrenör Atakan Alaftargil yönetiminde oldukça başarılı derecelere imza attı.

Curling start aldı

Bu arada Ünilig Kış Spor Oyunları kapsamında curling müsabakaları başladı. Türkiye’nin tek curling salonu olan Curling Arena’da yapılan müsabakalar birbirinden çekişmeli geçiyor.

Kayaklı Koşu Kandilli de yapılırken, alp disiplini kayak yarışları da Palandöken’de start alıyor.