Afet Riskli Alan Mağdurları Derneği (AFET-DER) kurulduğundan sonraki ilk tanıtım ve bilgilendirme toplantısını, 8 mahalle muhtarı ve sakinleri ile Tepebaşı Belediyesi Mustafa Kemal Paşa Belde evinde yaptı.
Katılım sayısının çok fazla olması nedeni ile katılımcılar yer bulmakta zorlanırken, toplantı, derneğin 2. Başkanı Ali Arabacı’nın kısa bir tanıtım konuşması ile açıldı. Daha sonra AFET-DER Başkanı Mustafa Ergin, derneğin amacını, bu derneği neden kurduklarını, slayt gösterisi şeklinde anlattı. Mustafa Ergin, projeye karşı olmadıklarını ama esas amaçlarının mahallelerde yaşayan insanların Temel Hak ve Hürriyetlerinin Sınırlanması ile mülkiyet hakkı ve İnsan Hakları Sözleşmesinin Mülkiyetin Korunması ilkelerini savunmak olduğunu belirtti. Bu konuda haklarını savunacaklarını belirtti.
Toplantıda Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi 2. Başkanı Prof. Dr. Can Ayday, 1999 depremi sonrası Eskişehir’de yapılan deprem çalışmaları konusunda bilgi verdi. Haritalar üzerinden seçilen mahallelerin ne derece riskli olduğu konusunda görüşlerini aktardı. Toplantıya sonradan katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, yaptığı konuşmada, bu derneğin mahallelerde birliği oluşturduğunu, güzel bir başlangıç olduğunu söyledi. Yapımına karar verilen bu projede bazı yanlış öngörüler olduğunu belirtti. Bunun düzeltilmesi için öncelikle bu mahallelerin Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen yerlerin bu kapsam altından çıkartılması konularında çalışmalar yapılmasını vurguladı.
Toplantının sonunda AFET-DER’in güçlenmesi, çok sayıda mahallelinin bu derneğe üye olması ve derneğin mahalle sakinlerini bilgilendirme toplantılarına devam etmesi konularında ortak karara varıldı.