Ak Parti Odunpazarı İlçe Teşkilatından bir heyet, mevcut muhtarlık binası yıkarak yerine yapılan Halk Merkezi’nde kendisine söz verildiği halde yer verilmeyerek mağdur edildiğini belirten ve çadırda hizmet etmek zorunda bırakılan Kırmızıtoprak Mahallesi Muhtarı Hidayet Elbir’i ziyaret etti.
Ziyarete, Odunpazarı İlçe Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Lortoğlu, Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Kozan ve Odunpazarı İlçe Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Ak Parti heyeti, Muhtar Elbir’i Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezi önünde kurduğu çadırda ziyaret ederek, haklı eyleminde yanında olduklarını ifade ettiler. Odunpazarı İlçe Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Lortoğlu: "Muhtarımıza karşı yapılan bu haksızlığı doğru bulmuyoruz. Muhtarlık yeri vereceği vaadiyle muhtarımızı açıkta bırakmak ancak Kazım Kurt’a yakışırdı. Başkan Kurt Odunpazarı Belediyesi’ni yönetemeyerek gösterdiği beceriksizliğini bu olayda da bir kez daha sergilemiştir. Halkın seçilmiş temsilcisi olan mahallenin mülki amiri mağdur edilerek zor durumda bırakılmıştır. Mesele Kırmızıtoprak muhtarı Hidayet Elbir şahsında tüm Kırmızıtoprak halkına yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Mahalle muhtarını zor durumda bırakan Kazım Kurt’u kınıyoruz. Kurt’tan verdiği sözü tutup muhtarımıza hakkı olan yerini vermesi konusunda çağrıda bulunuyoruz" dedi.
Kırmızıtoprak Mahallesi Muhtarı Hidayet Elbir ise binada kendilerine yer verilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, mahalle halkından da bu konuda binlerce imza topladıklarını söyledi. Elbir: "Başkan Kurt bize ’başınızın çaresine bakın’ diyor. Bizim amacımız sadece muhtarlık binamızı geri alarak insanımıza daha sağlıklı hizmet vermektir" diye konuştu.