Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Şiirden Türkiye” programı gerçekleştirildi.
Çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, açılış konuşması yapan Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hukukçu/Psikolojik Danışman Ahmet Doğanses, 1993 yılında kurulmuş olan derneklerinin yaklaşık 24 yıldır Eskişehir’e ve Türkiye’ye, sosyal, kültürel ve ilmi alanda hizmet ettiğini anlattı. Doğanser, "Aziz Türk milletinin birliğe beraberliğe ihtiyacı olduğu bu zamanda, biz de bir sivil toplum kuruluşu olarak birlik ve beraberliği tesis etmeye çalışmaktayız’’ dedi.
‘Şiirlerle türkülerin buluştuğu programda; türküler, sanatçı Mehmet Özel tarafından seslendirilirken, programın yönetmenliğini Şeker Aybala yaptı. Gazeteci Hüseyin Güven’in de şiir okuduğu programda; şiir okuyan herkes dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Etkinliğe katılamayanların telgraflarının okunduğu programa; Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve Müdür Yardımcısı Ramazan Kutlay, Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Sefa Şen, Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Program, bağlama şovdan sonra toplu fotoğraf çektirilerek sona erdi. Gecenin sonunda konuklar, Dernek Başkanı Ahmet Doğanses’e memnuniyetlerini ilettiler.