Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Birimi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOMTTO) tarafından “Tusaş Motor Sanayii A.Ş. (TEI)-Anadolu Üniversitesi Proje Geliştirme Toplantısı” düzenlendi.
Mühendislik Fakültesi Seminer Salonu’ndaki toplantıya; Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Ayas, ARİNKOM TTO Danışmanı Prof. Dr. Ersan Pütün, Üniversite-Sektör İşbirliği Koordinatörü Gülçin Avul, Tanıtım ve Etkinlikler Koordinatörü N. Sanem Moğulkoç, Tusaş Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Tasarım Mühendisliği Direktörü Ali Osman Ayhan’ın yanı sıra TEI’den mühendis ekibi ile çok sayıda öğretim elemanı katıldı.
Savunma Sanayii Araştırma Programı’nın (SAYP) tanıtımı ile başlayan toplantıda, TEİ Tasarım Mühendisliği Direktörü Ali Osman Ayhan ve TEI mühendisleri, kurumdaki direktörlüklerin çalışma prensiplerine ilişkin bilgilendirmede bulundular. Amaçlarının özgün ürünler üzerine yoğunlaşmak ve bunları tasarlamak olduğunu dile getiren Ayhan, ayrıca prototip, motor gibi testleri tamamlanan ürünlerin seri imalata hazır hâle getirilerek, ülkeye kazandırmayı da hedeflediklerini aktardı. Bunların yanında şirket profili, yönetim sistemleri, materyal ve projeler hakkında aktarımlarda da bulunan TEI mühendisleri; elektrik, elektronik, kontrol ve gömülü yazılım sistemleri, motor prototipleri, uçuşa elverişlilik ve sertifikalar, motor tasarımları hakkında da önemli bilgileri katılımcılarla paylaştılar.
Toplantı sonunda ise öğretim elemanları çalıştıkları projelere ilişkin bilgileri katılımcılara aktardılar.