Anadolu Üniversitesi, kampüslerine yeni sosyal tesisler kazandırmaya devam ediyor. Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve öğretim elemanlarının katkılarıyla yeniden düzenlenerek, “Personel Lokali” olarak hizmet verecek mekan, Sağlık Spor Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından işletilecek.
Anadolu Üniversitesi personelinin kampüs içerisinde daha iyi vakit geçirebilmeleri ve dinlenebilmeleri için alternatif bir tesis olarak yeniden düzenlenerek hayata geçirilen personel lokali, kapılarını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın katılımıyla açtı. Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Aydın Aybar ve Prof. Dr. Yücel Güney’in de yer aldığı açılışa, çok sayıda akademik ve idari personel katılım gösterdi.
“Lokalin tüm Anadolu Üniversitesi personeline hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”
Personel lokaliyle ilgili görüşlerini dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Personelimiz için açılan lokalimizle beraber, üniversitemiz yeni bir mekana daha kavuştu. Lokalimiz, personelimizin özellikle öğle aralarında ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sosyal bir mekan olacak. Ayrıca personelimiz fiyat olarak ucuz, nitelikli ve kaliteli ürünleri de bu mekanda bulabilecekler. Lokalin, tüm Anadolu Üniversitesi personeline hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Üniversite personeli daha modern bir lokale kavuştu
Daha önce de kafeterya olarak hizmet veren, yaklaşık 370 metrekarelik kapalı alanı, 190 metrekarelik teras bölümü ve 30 metrekarelik yeni kapatılan bölüm ile lokalin alanı, 590 metrekareye çıkarılarak daha fazla personele hizmet verecek hâle getirildi. Çalışmalar kapsamında binanın mutfak, döşeme ve tavan kaplamaları yenilendi. Ayrıca mekanın altında hizmet veren sauna ile birlikte dış cephesi de ısı yalıtımından sonra bisküvi tuğla ile kaplandı. Yapılan düzenlemelerin ardından yaklaşık 160 kişiye hizmet verebilecek lokalde 8’i mutfak, 7’si de servis görevlisi olmak üzere 15 personel hizmet verecek.
Lokal, geniş menü seçeneğiyle herkesin damağına hitap edecek
Kafeterya olarak işletilecek mekânda ilk etapta sabah kahvaltısı olarak, börek, simit ve pek çok hamur işi çeşitleri sunulacak. Bu sayede lokal aracılığıyla kampüs içerisinde üniversite personelinin tüm ihtiyaçları karşılanmış olacak. Yeni hizmet anlayışında baklava ve yaş pastadan pizzaya, makarna ve hamburgerden aperatiflere kadar geniş bir yemek menüsü sunulabilecek. Ayrıca personel lokalinde ilerleyen dönemlerde personelin yanı sıra sosyal tesislerin ve konuk evlerinin talepleri doğrultusunda sipariş sistemine göre istekler de karşılanabilecek. Şu an için haftanın 5 günü sabah ve öğle saatlerinde hizmete açık olan lokalin, ilerleyen zamanlarda haftanın her günü hizmet verebilecek hâle getirilmesi planlanıyor.
Modern ve sade bir tasarım tercih edildi
İç-dış tasarımında sade ve modern bir tarzın tercih edildiği sosyal tesisin mevcut binasında bulunan altıgen biçimindeki iki salon ve daha önceki kullanımlarda sorun yaşanan mutfak da tamamen yenilendi. Konuklara sunulacak yemeklerin en uygun ve iyi şartlarda yapılıp hazırlanması için mutfak tasarımında ve düzeninde son teknoloji mutfak ekipmanları (fırınlar, tezgahlar, bulaşıkhaneler) tercih edildi. Bu tercihlerde sağlık ve hijyen koşullarının yanı sıra endüstriyel bir mutfak elde edilmesine de dikkat edildi. Ayrıca mekan içerisinde tatlı menüsünde yer alacak baklava çeşitlerinin hazırlanacağı baklava odası oluşturuldu.
Artık herkes çay eşliğinde tenis müsabakalarını takip edebilecek
Tenis kulübünün faaliyetlerine de hizmet verecek olan lokalin, kortlara bakan bölümü ise istenildiği zaman kapatılabilecek tasarımı sayesinde tenis müsabakalarının takip edilmesine de olanak tanıyacak. Farklı hava koşullarının da düşünüldüğü mekanın ısıtma ve soğutma sistemleri de yenilendi. Salonun açık teras kısmı ise kapatılarak, modern bir şekilde tasarlanarak, daha çok oturma alanı sağlanmış oldu. Salondaki mobilyalar ise, konukların uzun süreli vakit geçirmeleri düşünülerek yenilendi. Bahar aylarında da yeni düzenlemelerin yer alacağı lokalin önünde ise, oturulabilir açık alan tasarlanarak çevresine bahçe düzenlemesi de yapılacak. İlerleyen zamanlarda binanın arka kısmında bulunan teras bölümünün de genişletilmesi için gerekli çalışmalar başlatılacak.