Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, cumhuriyetin ilanın 93’üncü yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Kurt mesajında, unutturulmak istenen cumhuriyet değerlerine sonuna kadar bağlı kalacaklarını vurguladı. Mesajında, Mustafa Kemal Atatürk’ ün ‘En büyük eserim’ dediği cumhuriyete ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaklarının altını çizen Başkan Kurt, cumhuriyetin, aydınlığın, uygarlığın, laikliğin, barışın ve hukukun temeli olduğunu kaydetti.
“Bizlere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, cumhuriyet ışığıyla aydınlanmış bu yolda emin ve güçlü adımlarla ilerlemek, gelecek kuşaklara aydınlık ve çağdaş bir gelecek bırakmaktır” diyen Başkan Kurt, mesajına şu sözlerle devam etti:
“Türkiye Cumhuriyeti çağdaş, laik, demokratik ve köklü bir ülkedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, dayatmalara boyun eğmeden, Cumhuriyet rejimi dışındaki hiçbir yönelime izin vermeden, cumhuriyetin temel ilkelerini benimseyerek, tüm farklılıklarımızla, kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yurduna ve egemenliğine sahip çıkarak, çağdaş değerler ışığında ilerleyecektir. Bu yönüyle cumhuriyet, demokratik bir ülkenin temel simgesidir. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, çağdaş hedeflere ilerleyerek sonsuza kadar yaşayacaktır. Cumhuriyet tarihimizin en derin krizlerini yaşadığımız bugünlerde umudumuzu kaybetmedik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘evlatlarının elinde sonsuza kadar yaşayacağını’ söylediği Cumhuriyetimiz, yaşadığımız tüm kriz ve sorunların da çaresi olacaktır. Bu duygu ve inançla Cumhuriyetimizin 93. yılında, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörle mücadele de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı iletiyorum.”