Belediyelerin ekmek üretmeyeceği yönündeki haberlerini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hülya Kelleci, “Belediyeler ekmek satmaya, içme suyu temin etmeye ve toplu ulaşım hizmeti vermeye devam etmelidir” dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Hülya Kelleci, konuyla ilgili olarak “Ülkemizde; piyasanın zayıf tarafı tüketicilerin güçlü lobileri yok. Bu nedenle piyasanın güçlü lobileri olanların isteği doğrultusunda düzenlemesi gündeme geliyor. Son günlerde basına yansıdığına göre ‘Belediyeler ekmek üretmeyecekmiş’ Haber ekonomi yönetimi tarafından da yalanlanmadı. Hükümet ekonomiyi canlandırmak için üst üste indirim yapıp, indirim çağrıları yaptı. Ekmek üretiminin ana girdisi doğalgaz fiyatlarında yüzde 10 indirim yapıldı. Esnaf ve tüccarımızın Bağ-Kur primleri yüzde 5 düşürüldü. Ancak tüm bu indirimler ekmeğe yüzde 12 zam yapılarak yankı buldu” dedi.
KAMU ÇIKARI İÇİN
Yıllardır ekmek üretip satma konusunda uzmanlaşmış iyi günde kötü günde tüketicilerin yanında olmuş belediye ekmek fabrikalarını kapatmanın telafisi imkânsız sonuçlar doğuracağını belirten Kelleci, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bazı ülkelerde yapılan şehir şebeke suyu dağıtımının özelleştirilmesi başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Kamu çıkarı açısından belediyeler, ekmek üretip satmaya, içme suyu temin etmeye ve toplu ulaşım hizmeti vermeye devam etmelidir. Kamu otoritesi kitlesel tüketimin olduğu mal ve hizmetlerde piyasayı düzenlemek için mal ve hizmet üretme seçeneğinden vazgeçemez.”