Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ve Hadi Bizi Gönülden Destekle Ekibi’nin birlikte düzenlediği “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” etkinliği, ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu’nda gerçekleşti.
Etkinliğin açılışında konuşan ESOGÜ Hastanesi İlkokulu Öğretmeni Çetin Yıldız, çocuklar ve tüm izleyenlerin keyifli bir etkinlik geçirmesini dilerken, böyle etkinlikleri daha çok düzenlemek istediklerini ifade etti.
ESOGÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Elif Doyuk Kartal ise, Cumhuriyet’in yaşam boyu derslerde anlatıldığını, sınavlarda sorulduğunu, şiirler ve konuşmalarda dinlendiğini belirtirken, önemli olanın egemenliğin kayıtsız-şartsız millette olduğu bir ülkede yaşamanın yani Cumhuriyet’in öneminin kavranması olduğunu söyledi. Prof. Dr. Elif Doyuk Kartal, herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken; Cumhuriyet’i milletimize kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimiz ile gazilerimizi şükran ve minnetle anarak konuşmasını tamamladı.
Konuşmaların ardından şarkılar, danslar ve tiyatro gösterisinden oluşan kutlama programına geçildi. Etkinlik, kokteyl ile sona erdi.