Odunpazarı Belediyesi Yaz Spor Okulları, Mehmet Terzi Spor Salonu’nda düzenlenen tören ile açıldı.

Törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ve sporcuların aileleri katıldı. Yaz spor okullarında basketbolda 60, voleybolda 80, tekvandoda 50, futbolda 150 olmak üzere toplam 4 branşta 340 öğrenciye eğitim verilecek.

Törende konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Uluönder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözlerini hatırlattı. Odunpazarı Belediyesi olarak çok önemsedikleri bir işi yaptıklarını belirten Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Genç kardeşlerimizi, çocuklarımızı spora alıştırıyoruz. Sporla buluşturuyoruz ve onların eğitimine katkı sunmaya çalışıyoruz. Bunu neden yapıyoruz? Öncelikle sporun önemini vurgulamak için. Uluönder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözlerini hatırlamak isterim. Hepimizin sevmesi lazım. Hepimizin bu doğrultuda çalışması, spor yapması gerekiyor. Elbette kazanmak önemli ama katılmak daha önemli. Çalışmak daha önemli. Sağlıklı bir biçimde yaşamak daha önemli. Biz o nedenle amatör sporun her zaman yanında olduk, her zaman yanında olacağız. Eskişehir’de spor neredeyse Odunpazarı Belediyesi oradadır. Orada olmalıdır, çünkü gençlerimizin ve toplumumuzun dayanışmaya, birleşmeye, kaynaşmaya ihtiyacı var. Bunu da en iyi spor sahalarında yaparız. Kavgasız, gürültüsüz, birbirini severek ve kardeş gibi yaşayarak bu işleri gerçekleştirmeliyiz. Odunpazarı Belediyesi’nin yaz okullarında yapacağınız çalışmalar Odunpazarıspor’un altyapısını oluşturacaktır. Burada yereldeki arkadaşlarımızı Odunpazarıspor’da değerlendirmek durumundayız.Odunpazarıspor’dan yetişecek arkadaşlarımızın Eskişehir’de, Türkiye’de değerlendirmek durumundayız. Bu çocukları önemsersek, bu çocuklar üzerine harcama yaparsak, ben şuna inanıyorum; 5 yıl sonra buradan yeni milli sporcular, profosyonel sporcular çıkacak. Ben bu doğrultuda çalışan bütün antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Onlara kolay gelsin diyorum. Çocuklarımıza da başarılar diliyorum. Yılmayın, usanmayın. Sporun da en iyisini yapın. Aileleriniz ve Odunpazarı Belediyesi sizi destekliyor.”

Konuşmaların ardından Başkan Kurt, sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.