3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, Odunpazarı Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (OMEK) İşaret Dili Kursu öğrencileri tarafından işaret dili ile İstiklal Marşı söylendi.
Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hazırladığı, SOMET Zihinsel Gelişim Derneği, GÖRSEM Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi ve Sevgi Umutları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliği ile düzenlenen etkinlik, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve engelli ve engelsiz çok sayıda kişi katıldı. Gösteri öncesinde OMEK İşaret Dili Kursu öğrencileri tarafından işaret dili ile İstiklal Marşı söylendi. Aynı zamanda gösteri süresince konuşmalarda işaret dili ile çeviri yapıldı.
Gerçekleştirilen gösteride görme engelli, işitme engelli ve zihinsel engelli olmak üzere 55 çocuk gösteri yaptı. Seyircilerden tam not alan öğrenciler modern dans, semazen, tiyatro ve enstrüman dinletisi gibi birçok alanda hünerlerini gösterdi. Etkinlikte ayrıca Zihinsel Engelli çocukların çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan fotoğraf galerisi ve el emekleri ile yaptıkları ürünler sergilendi.