Vali Azmi Çelik, Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü ve Tapu Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
İlk olarak Meteoroloji 3. Bölge Müdürü Ergün Güler’i makamında ziyaret eden Vali Çelik, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Bursa illerdeki hava tahminlerini eksiksiz yerine getirmeye çalıştıklarını aktaran Müdür Güler, son sistem farklı teknikler kullanarak hava tahminlerini yaptıklarını söyledi. Verdiği bilgiler ve gösterdiği misafirperverlik için Bölge Müdürü Güler’e teşekkür eden Vali Çelik, müdürlük binasında bulunan bölge gözlem şebekesini inceledikten sonra Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nden ayrıldı.
Daha sonra Vali Çelik, Tapu Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Bölge Müdürü Cevdet Kılıç’tan bilgi aldı. Birimlerin hizmet alanları hakkında çeşitli bilgiler aktaran Müdür Kılıç, “Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altına alarak, muhafaza etmek ve onları vatandaşların hizmetine sunmak için çalışıyoruz. Ülkemizde ilk Tapu Teşkilatı 21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulmuş ve Cumhuriyete kadar çeşitli isimler altında görevini sürdürmüştür” diyen Müdür Kılıç, Vali Çelik’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Müdür Kılıç’ın verdiği bilgilere teşekkür eden Vali Çelik ise, “Devletimizin sorumluluğu altındaki tapu sicillerinin düzenli bir biçimde tutulmasını, taşınmazlarla ilgili her türlü akitli ve akitsiz tapu işlemleri ile tescil işlerinin yapılmasını ve bu belgelerin muhafaza edilerek korunmasını sağlayan Eskişehir Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’müz büyük bir hizmeti yürütmektedir” diye konuştu.
Kendine gösterilen misafirperverliğe teşekkür eden Vali Çelik, Müdür Kılıç’a ve mesai arkadaşlarına çalışmalarında başarılar dileyerek kurumdan ayrıldı.