Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte sokak müzisyenleri Eskişehir Yediler mevkiinde mesleklerini icra etmeye başlarken, Osmangazi Üniversitesi öğrencisi Seyithan Sevinç’in küçük sopalarla kullandığı İran müzik aletlerinden ’Santur’ konseri ilgi ile dinlendi.

Hemen hemen bir çok çalgının yer aldığı sokak müzisyenleri aletleri arasında bu kez İran çalgısı olan Santur yerini aldı. Osmangazi Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü 4’ncü sınıf öğrencisi Seyithan Sevinç, kendi kendine öğrendiği Santurla Yediler’de vatandaşları müzikle buluşturuyor. Sevinç, kanuna benzeyen, ancak küçük sopalarla çalınan Santurun vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendiğini belirtti.

Aslen Siirtli olan Seyithan Sevinç, özellikle küçük çocukların Santura çok ilgi gösterdiklerini belirterek zaman zaman da onlara müzik aletini emanet çocuklarında çalmasını teşvik ettiğini de sözlerine ekledi. Hem okuyup hem çalışarak geçimini sağlamaya çalıştığını söyleyen Seyithan Sevinç, Eskişehirlilerin müziğe olan duyarlılığına hayran kaldığını da sözlerine ekledi.