Şahinbey Belediyesi’nin organize ettiği Çeled Uşaklar grubunca sahnelenen ve 15 Temmuz darbe girişimini anlatan ‘Önce Vatan’ isimli tiyatro gösterisi Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu, şehit özel harekat polisi Seyit Ahmet Çakır’ın babası Şahin ve annesi Ayşe Çakır’ı duygulandırdı.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında sokaklara, caddelere, meydanlara koşarak vatan için tek yürek olan halkın yazdığı destanı anlatan "Önce Vatan" isimli oyun ÇELED Uşaklar tiyatro ekibi tarafından Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelendi.
Duygu dolu anlar yaşandı
Şahinbey Belediyesi’nin desteklediği Çeled Uşaklar grubu tarafından sahnelenen oyunu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra 15 Temmuz’da Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan özel harekât polisi Seyit Ahmet Çakır’ın babası Şahin ve annesi Ayşe Çakır ve öğrenciler izledi. Darbe girişimi sırasında yaşanan gerçek olaylar ve kahramanlıklara yer verilen oyunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın halkı sokağa davet etme görüntüsü sinevizyonla izletildi. Tiyatro gösterisinin sonunda şehit Seyit Ahmet Çakır’ın anne ve babasıyla birlikte öğrencilere 15 Temmuzu anlatan Tahmazoğlu, şehidinin anne babası ve öğrenciler duygu dolu anlar yaşayarak göz yaşlarına hakim olamadı.
‘‘Halkımız demokrasiye sahip çıktı’’
Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, oyunun ardından yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da hainlerin Türkiye’yi bölmek, parçalamak ve işgal etmek için darbe girişiminde bulunduklarını belirtti.
Türk milletinin, Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile darbeye göğüs gerdiğini dile getiren Tahmazoğlu, "Türk milleti, demokrasiden, milli iradesinden vazgeçmeyeceğini ortaya koydu. Maalesef ordumuzun ve polisimizin içerisine sızmışlar. Kendi silahımızla, uçağımızla, helikopterimizle bizim halkımızın üzerine ateşler açtılar. Terörle mücadele eden polis özel harekatımızın yeri bombalanarak oradaki polislerimizi şehit ettiler. Şehitlerimizden bir tanesi de şehit Seyit Ahmet Çakır’dı. Gaziantep’te 2 şehidimiz var. Birisi Mehmet Demir, diğeri ise Seyit Ahmet Çakır’dı" diye konuştu.
‘‘15 Temmuz’da yaşananları gelecek nesillere anlatmalıyız’’
15 Temmuzu unutturmamak için bir tiyatro oyunu sahnelediklerini belirten Başkan Tahmazoğlu, "Bu tiyatro gösterisini şehidimizin yakınıyla izledik. Amacımız 15 Temmuz’da yaşanılanları daha iyi anlatabilmek, unutmamak, gelecek nesillere aktarmak ve ülkemize, milletimize sahip çıkmaktır. Çeled Uşaklar ekibi güzel bir tiyatro gösterisi sahnelediler. Bunları şehit yakınlarımıza izlettik. Allah, onlardan da razı olsun. Vatan olabilmenin bedeli Şehitliktir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Şehitlerimizin yakınları, onların bize emanetidir." dedi.
‘‘Vatan için canımız feda’’
Şehit Seyit Ahmet Çakır’ın annesi Ayşe Çakır da üzüntüsünün büyük olduğunu ifade ederek, "Vatan için canımız feda olsun. Bir çocuğum daha var onun da canı feda olsun. Benim kaybım kadar devletimin de kaybı var. Benim oğlum operasyonlarda çok başarı gösterdi. Görevine o kadar çok düşkündü ki onun için her zaman önce vatandı. Oğlum şehit olduğu için üzülmüyorum. Evlat acısı bir başka, anne olarak ağlıyorum ama oğlumun şehit olması beni onurlandırdı." ifadelerini kullandı.
‘‘Oğlumla gurur duyuyorum’’
Şehit Çakır’ın babası Şahin Çakır ise şehit oğluyla gurur duyduğunu vurgulayarak, "15 Temmuz’daki hain saldırıda oğlum şehit oldu. Çok farklı bölgelerde görev aldı. ’Türkiye’nin her yerinde çalışırım’ diyordu. Çocuğum vatan adına şehit oldu. Gururlu ve onurluyum. Devletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.