Gaziantep’in Araban ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.
Araban Hükümet Konağı Bahçesindeki Atatürk Anıtına Kutlama Komitesi Başkanı Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behcet, Elif kırsal mahallesi muhtarı Mehmet Kırmızıoğlan ve Yeni Altıntaş mahalle muhtarı Mehmet Küpe tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
Arabanlı muhtarlar adına konuşan Karacaören kırsal mahalle muhtarı Hasan Doğan, ’’Mahalle muhtarları kendilerine merkez idaresinin mührünün verildiği memurlardır. Muhtarlarımız vatandaşlarımızın gören gözü konuşan dilidir. Mevcut yönetim sistemi içerisinde muhtarlar, yerel yönetimlerin çok önemli bir parçasıdır. Çünkü muhtarlarımız yerel yönetimlerin en alt birimi olmaları sebebiyle aziz halkımıza çok yakın olup onların sosyal hayatına birebir tanıklık etmektedirler. Elektrik, su ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarından düğün ve cenazeye kadar çok geniş bir yelpazede vatandaşın taleplerinin birinci muhatabı olan muhtarlarımız, 50 binin üzerinde mevcut olan devasa bir ordusudur. Sorumlulukları altında bulunan mahallelerde muhtarlar devlettir. Cumhurbaşkanımızın temsilcisidir. Dolayısıyla devleti temsil etmekte olan muhtarlarımız görev ciddiyetlerini daima en üst seviyede tutmak, halkla daha çok alakalı olmak, halkın sorun ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili mercilere iletmek durumundadır. Muhtarlarımız demokrasinin temel taşı olduklarını devlet-vatandaş arasındaki köprüyü oluşturduklarını hiçbir zaman unutmamalıdır. Demokrasi yerelde başlar. Eğer yerelde temsiliyet güçlü ise ülke demokrasisi de o kadar güçlü olur. Demokrasiyi bir çeşme olarak değerlendirirsek, bu çeşmeleri suyla besleyen de muhtarlardır diyebiliriz. Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti milletine ve Türk milletinin milli iradesine karşı bir darbe girişimi düzenlendi. Bu darbe girişiminin yaşandığı gece vatanını, halkını ve dinini korumak isterken şehit edilen başta Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitlerimizi ve 1990 yılında PKK’lı teröristlerce şehit edilen Araban ilçesine bağlı Gümüşpınar köyü muhtarı Fevzi Özkan, hain yüzbaşı tarafından yakın mesafeden göğsünden vurularak şehit edilen İstanbul-Acıbadem mahalle muhtarı Mete Sertbaş’ı ve son birkaç gün içerisinde Van’ın Erciş ilçesinde PKK’lı teröristlerce evinin önünde öldürülen Latifiye mahalle muhtarı Mehmet Şefik Doğu’yu rahmet ve minnetle anıyorum’’dedi.
Muhtar Doğan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören sona erdi.
Törene Kutlama Komitesi Başkanı Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behcet, Araban İlçe Emniyet Amiri Vekili Abdülkadir Özpınar, Araban Sosyal Hizmetleri Merkezi Müdür Vekili Murat Tilki, Araban İlçe Nüfus Müdürü Sehlan Öztürk, Araban Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Ahmet Tay, Araban Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Doktoru Nurullah Çelik, daire amirleri ve ilçe merkezi ile ilçeye bağlı 48 mahalle muhtarı katıldı.