Şehitkamil Belediye Başkanlığınca, Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü ve Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 35. Geleneksel Satranç Cumhuriyet Kupasında dereceye giren sporcular, ödül töreninde kupa kaldırmanın gururunu ve sevincini yaşadı.
17 farklı kategoride 500’ü aşkın sporcunun katılımıyla 35. Geleneksel Satranç Kupası Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlendi.Ödül töreninde şampiyon sporcuları; Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Demir Sertpolat, Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Serkan Yüksek ile çok sayıda öğrenci velisi, hakem ve antrenör yalnız bırakmadı. Tören esnasında katılımcı sporculara ve velilere seslenen Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şehitkamil Belediyesinin spor alanında yaptığı tüm çalışmaların başarıyla icra edildiğini belirterek, “Çocukların ve gençlerin sosyal, fiziksek ve kişisel gelişimi adına düzenlenen tüm organizasyonları tebriği ve kutlanmayı hak ediyor” dedi.
’’Satranç sporunu daha fazla yaygınlaştırmak için çalışacağız’’
Ödül töreni esnasında 17 farklı kategoride dereceye giren 51sporcunun mutluluğu paylaşan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, “Şehitkamil Belediyemiz, yıl boyunca spor alanında yaptığı çalışmalarla büyük tebriği ve kutlanmayı fazlasıyla hak ediyor. Satranç sporu, her yaştaki öğrencimizin mental gelişimi adına çok faydalı. Bizde önümüzdeki süreçte okullarımızda satranç sporunun daha da fazla yaygınlaşması adına çalışmalar gerçekleştireceğiz. Bir organizasyonun 35.kez geleneksel olarak düzenlenmesi o organizasyonun ne kadar başarılı olduğunun, fayda sağladığının en büyük göstergesi.Ben, 35. Geleneksel Satranç Cumhuriyet Kupasının düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Organizasyona katılan ve dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.
’’Kurumlar arası işbirliğiyle spora destek vermeye devam edeceğiz’’
Şehitkamil Belediye Başkanlığı’nın Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü ve Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde kurumlar arası iş birliğiyle basketbol, satranç, su topu ve yüzme branşlarında geleneksel hale gelen sportif organizasyonlar düzenlendiğini belirten Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, bundan sonraki süreçte de sportif faaliyetlere olan desteklerinin süreceğini kaydetti. Başkan Yardımcısı Özkeçeci, ödül töreni esnasında yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü ve Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde basketbol, satranç, su topu ve yüzme branşlarında geleneksel hale gelen sportif organizasyonları kurumlar arası işbirliğiyle organize ediyoruz. Paydaş kurumlarımızın desteği çok büyük. Bundan sonraki süreçte de sportif organizasyonlara olan desteğimiz sürecek. Ben, dereceye giren tüm sporcularımızı gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.