Araban ilçesinde 307 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Yukarı Karavaiz Ortaokulunun 5 yıllık binası çökme tehlikesi yaşıyor.
Araban ilçesinde, 2011-2012 yılı eğitim-öğretim yılında açılışı yapılan ve 2016-2017 yılı eğitim-öğretim döneminde 307 öğrencinin eğitim gördüğü ilçeye bağlı Aşağı Karavaiz kırsal mahallesinin bodrum katı ile birlikte 4 katlı 5 yıllık ortaokul binasının fiziki yapısında meydana gelen derin çatlaklar nedeniyle çökme tehlikesi yaşanıyor.
Okul idaresi tarafından Araban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, okulun fiziki yapısında iki yıl önce derin çatlaklar oluşmaya başladığını, oluşan çatlakların artarak devam ettiğini belirtmesi üzerine Yukarı Karavaiz kırsal mahallesi ortaokuluna giderek okulda incelemelerde bulunan Araban İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Karademir, ’’2011 yılında inşaatı tamamlanarak 2011-2012 yılı eğitim-öğretim döneminde eğitime açılan ve 2016-2017 yılı eğitim-öğretim döneminde de 119’u çevredeki kırsal mahallelerden taşımalı, 188’i de Yukarı Karavaiz kırsal mahallesinin öğrencilerinden oluşan toplam 307 öğrencimiz fiziki yapısında derin çatlaklar oluşarak çökme tehlikesi ile karşı karşıya bulunan Yukarı Karavaiz Ortaokulunda eğitim-öğretim görmektedir. İki yıldan beri fiziki yapısında derin çatlaklar oluşan bodrum katı ile birlikte 4 katlı ve 12 derslikli Yukarı Karavaiz Ortaokulunda 2 idareci, 18 öğretmen, 1 hizmetli ile 307 öğrencimiz bulunmaktadır. Duvarlarında derin çatlaklar meydana gelen okulumuzun gerekli bakım ve onarımların yapılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli girişimlerde bulunduk. En kısa zamanda okulumuzun fiziki yapısında ve bahçe duvarında iki yıldan beri oluşan derin çatlakların bakım ve onarımı en kısa zamanda yapılacaktır’’ diye konuştu.